bijzondere plaatsen sardinie

Top 10 bezienswaardigheden Sardinië

Sardinië is een eiland wat bekend staat om zijn vele natuur. Het eiland bevindt zich bij Italie en is samen met Sicilië een van de twee eilanden die bij Italie horen in de middellandse zee. Italië maar toch weer heel anders dan andere regio’s zoals Toscane of rondom het Gardameer. Het eiland Sardinië is een echt paradijs en absoluut de moeite waard om eens te bezoeken en daarom wordt dat ook veelal gedaan. In deze tekst gaan we kijken naar de Top 10 bezienswaardigheden Sardinië. Welke mooie bezienswaardigheden Sardinië mag je het niet missen en wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Sardinië?

1. De witte stranden

mooiste bezienswaardigheden van Sardinië

De stranden van Sardinië zijn een echt hoogtepunt en daarom ook een van de mooie bezienswaardigheden Sardinië. De stranden op het eiland zijn dan ook een waar paradijs en echt de stranden zoals je deze in films ziet. Denk aan een felblauwe zee in combinatie met een wit strand. Zeker een van de bezienswaardigheden Sardinië die je moet bezoeken. De vele stranden bieden daarnaast een hoop activiteiten aan en horeca om een hapje of drankje te nuttigen.

2. De grotten van Neptunus

Top 10 bezienswaardigheden Sardinië

Een van de bezienswaardigheden Sardinië zijn de grotten van Neptunus. Deze grotten zien er prachtig uit en zijn zowel per boot als te voet te bereiken. De uitzichten in de grot, maar ook buiten de grot zijn echt de moeite waard omdat je deze bijna nergens anders kan vinden. Na het bezoeken van de grotten kun je een bezoekje brengen aan Capo Caccia wat een ontzettend gezellige en vriendelijke stad is.

3. Nuraghe

mooie bezienswaardigheden Sardinië

Een van de bekendste en mooie bezienswaardigheden Sardinië die niet mag ontbreken op de lijst van top 10 bezienswaardigheden Sardinië is Nuraghe. Hier vindt je de echte geschiedenis van het eiland terug. Nuraghe is een ontzettend groot verdedigingsgebouw gemaakt van grote rotsblokken. Het gebouw komt uit de bronstijd en is daarom ook door Unesco uitgeroepen tot een werelderfgoed. Je kunt je bijna niet voorstellen dat je een gebouw uit die tijd zomaar kan bezoeken, maar toch is het wel het geval. Daarom staat Nuraghe ook op de lijst met bezienswaardigheden Sardinië.

4. La Maddalena

bezienswaardigheden Sardinië

Ook op de lijst van mooiste bezienswaardigheden van Sardinië zien we La Maddalena. La Maddalena maakt deel uit van een groep van ongeveer 60 eilanden waarvan alleen La Maddalena bewoond is. La Maddalena is ook het grootste eiland van de 60 eilanden waarbij sommige ontzettend klein zijn. La Maddalena zelf is absoluut de moeite waard om eens te bezoeken omdat het er prachtig uitziet en er ontzettend veel te beleven is. Het eiland is vol met winkels en horeca. Ook kun je een boottocht maken langs de eilandengroep en genieten van al het moois wat de eilanden te bieden hebben. Zeker een aanrader en daarom ook op de lijst van bezienswaardigheden Sardinië.

5. Cagliari

sardinie bezienswaardigheden

Op de vijfde plaats van bezienswaardigheden Sardinië zien we de hoofdstad van het eiland genaamd Cagliari. Voor Cagliari moet je ook echt de tijd nemen omdat de hoofdstad van het eiland een hoop culturele plekken te bieden heeft. Het oude stadscentrum bevat een hoop aandenkens aan de Romeinse tijd. Daarnaast zijn er een hoop musea en is het ook gewoon heel leuk om lekker te slenteren door de smalle straatjes op het eiland. Uiteraard kun je de heerlijkste pizza eten bij een van de vele pizzeria’s in de hoofdstad na een lange dag winkelen in de vele winkels die je vindt op het eiland.

6. Costa Smeralda

sardinie mooiste bezienswaardigheden

Costa Smeralda ofwel, de smaragdkust, is een van de bekendste en hotste plekken op het eiland en daarom ook een van de mooiste bezienswaardigheden van Sardinië. De badplaats wordt gekenmerkt door luxe en rust en de jetset die het eiland bezoekt, komt hier ook graag. Er zijn een hoop resorts te vinden waar je kan verblijven en natuurlijk voldoende mogelijkheden voor een hapje of drankje. De haven van Costa Smeralda is ook zeker de moeite waard om te bezoeken en om even een kijkje te nemen bij de prachtige jachten die de haven heeft liggen.

7. Gennargentu

mooie plekken sardinie

Voor de mensen die op zoek zijn naar natuur en rust is Gennargentu the place to be. Het bergachtige gebied in het midden van Sardinië kenmerkt zich door een hoop verschillende landschappen zoals bergen, grote valleien en prachtige meren. Hierdoor is het absoluut de moeite waard om te bezoeken en te kiezen uit een van de mooie wandelroutes die door het gebied lopen.

8. Sinis

mooie plaatsen sardinie

Sinis is een van de schiereilanden die bij Sardinië horen. Hierdoor is het eiland vrij rustig en nog niet echt ontdekt door de grote toeristengroepen. Ook vindt je op Sinis het Arutas strand. Dit strand staat bekend om zijn prachtige kleuren doordat de steentjes waar het zand uit bestaat verassende kleuren hebben. Ook Sinis is dus de moeite waard om te bezoeken.

9. Tombe dei Giganti

mooiste plaatsen van sardinie

Naast Nuraghe zijn er nog veel meer overblijfselen van andere tijden in Sardinië te vinden. Zo ook Tombe dei Giganti wat een grote begraafplaats is die honderden jaren geleden gebruikt werd om mensen te begraven, maar ook om offers te brengen aan de goden.

10. Gennargentu Nationaal Park

mooiste plekken van sardinie

Gennargentu Nationaal Park is een van de nationale parken op het eiland en zoals elke lijst met favoriete bestemmingen en bezienswaardigheden zie je Nationale parken vaak terugkomen. Gennargentu Nationaal Park is daar geen uitzondering in en absoluut de moeite waard om eens te bezoeken.