toscane op de fiets

Het prachtige Italië: ontdek Toscane op de fiets!

Het welbekende Italië is met recht al jaren een populaire bestemming bij vakantiegangers uit Nederland en België. De adembenemende landschappen, rijke historie en de overheerlijke mediterrane keuken hebben zo al een heleboel harten gestolen. Daarnaast biedt Italië voor ieder wat wils. Zo vind je in steden en dorpen een overvloed aan historische bouwwerken die inkijk geven in de rijke geschiedenis van Italië en kunnen liefhebbers van rust ook hun geluk niet op. Neem bijvoorbeeld het prachtige toscane waar je uitgestrekte landschappen vol groene heuvels en wijngaarden vindt. Ook op het gebied van fashion en design heeft Italië veel te bieden. Zo kan een echte fashion liefhebber zijn geluk niet op in de modehoofdstad Milaan. 

Een heleboel vakantiegangers zijn je al voorgegaan en zoeken het prachtige vakantieland regelmatig op. Hierbij zijn bestemmingen zoals Milaan, Rome en Venetië populair, maar ook gebieden zoals Toscane en het Gardameer zijn druk bezocht. Iedere streek en stad heeft zo haar eigen karakteristieken, wat Italië erg divers maakt. 

Fietsen geeft pas écht een vakantiegevoel!

De meeste vakantiegangers reizen per vliegtuig of per auto af naar Italië. Op de plaats van bestemming wordt dan vaak gebruik gemaakt van de eigen auto of een gehuurd voertuig om de omgeving te verkennen. Wat men vaak niet overweegt als optie, is om de elektrische fiets mee te nemen op vakantie. Zeker als je met de auto richting Italië trekt, is het slechts een kwestie van het bevestigen van de fietsendrager achterop de auto om je e-bike mee te kunnen nemen op vakantie. De vrijheid die de fiets biedt op vakantie is dus nog vrij onontdekt. Zeker als je beschikt over een elektrische hybride fiets kun je behoorlijke afstanden afleggen door heuvelachtig gebied zonder dat je moe wordt! 

Fietsen in Toscane

Er zijn een heleboel fantastisch mooie fietsroutes uitgestippeld die je langs de mooiste streken en steden brengen. Een streek die wij je aanraden om eens per e-bike te verkennen is Toscane. Hier vind je naast uitgestrekte typisch Italiaanse landschappen vol wijngaarden ook gezellige dorpjes en wereldsteden zoals Florence. Je kunt ervoor kiezen om je eigen e-bike mee te nemen. Ga dan wel even na of je e-bike geschikt is voor het afleggen van grote afstanden. Denk hierbij aan de actieradius van de accu, maar zeker ook aan het comfort van de e-bike. Ben je van plan om in de toekomst vaker je e-bike mee te nemen op vakantie? Dan is het verstandig om te investeren in een model die hier goed tegen opgewassen is, zoals bijvoorbeeld de elektrische hybridefietsen van Stella