corona en kamperen

Kun je deze zomer kamperen in Frankrijk?

De zomervakantie staat weer voor de deur. Elk jaar verheugen we ons weer op een welverdiende vakantie. De een kiest voor een verre bestemming buiten Europa. De ander blijft wat dichter bij huis. Je kunt kiezen voor een hotel, appartement, huisje of je gaat kamperen. Er zijn elk jaar veel toeristen die er van genieten om in Frankrijk te gaan kamperen. Heerlijk in de natuur met je familie, genieten van zon en natuur schoon. Vanaf maart is de hele wereld in de ban van het corona virus. Het leek er eerst op dat vakantie in eigen land niet eens mogelijk zou zijn. Gelukkig worden de maatregelen steeds een beetje meer versoepeld. We kunnen dus toch langzaam aan gaan denken aan een kampeer vakantie in Frankrijk.

kamperen in frankrijk en corona

Corona maatregelen in Frankrijk

In Frankrijk zijn er heel wat maatregelen versoepeld. We mogen het land weer in en uit. Dit geldt nog niet voorbewoners van Groot-Brittannië. De ANWB heeft het land nu bestempeld als grotendeels toegankelijk. In Frankrijk moet je altijd 1 meter afstand houden. Een hand geven is verboden. Het wordt aangeraden in het openbaar een mondkapje te dragen als je 11 jaar of ouder bent. Een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer en professioneel vervoer. Groepsvorming mag tot 10 personen. Hierbij is het 1 meter afstand houden verplicht. Tijdens de spits mogen in Parijs alleen werkende met een werknemersverklaring reizen. De winkels zijn weer open. Een winkelier kan om een mondkapje vragen. Je kunt er tanken, naar een restaurant (als je je door het restaurant verplaatst draag je een mondkapje), musea bezoek en stranden. Ook hotels zijn open. Per accommodatie kunnen andere maatregelen gelden.

Campings in Frankrijk en Covid

De campings in Frankrijk mogen weer bezocht worden. Er is dag bezoek toegestaan en je mag er weer overnachten. Dus ook een vakantie met de Caravan is weer mogelijk. Ook het gedeelde sanitair is weer open. Per camping kunnen de genomen maatregelen verschillen. Kijk dus goed voordat je gaat boeken welke Corona maatregelen er nog gelden op het door jou gekozen park. Je kunt ook weer de prachtige nostalgische markten bezoeken. Langzaamaan komt ook Frankrijk dus uit de Lock down.

Corona maatregelen in Frankrijk kunnen altijd bijgesteld worden

De versoepelde maatregelen kunnen altijd bijgesteld worden, mocht het virus weer oplaaien. Dit is een klein risico dat je neemt als je kiest voor een vakantie in Frankrijk. Aan de andere kant is het ook heel goed mogelijk dat maatregelen nog meer zullen versoepelen. De tijd zal het leren. Het lijkt er nu dus op dat je prima kunt gaan kamperen in Frankrijk. Mocht het Covid virus ineens weer heftig toeslaan dan ben je natuurlijk zo weer in Nederland. Veel campings hebben speciale annuleringsclausules. Hierin staat dat je vanwege het Corona virus te allen tijde mag annuleren en dat je je geld dan volledig terugkrijgt.

Een kampeervakantie in Frankrijk behoort dus zeker tot de mogelijkheden. De rust en gezelligheid lonken. Na al die tijd in onzekerheid te hebben geleefd is het prettig om er weer heerlijk op uit te trekken. Met hier en daar nog een kleine aanpassing om het virus de baas te blijven, maar dat mag de pret niet drukken.