mooiste steden aan het gardameer

De mooiste steden aan het Gardameer

De mooiste steden aan het Gardameer

Voor een prachtige vakantie met een ongekend mooi uitzicht hoef je vaak niet buiten Europa te reizen. Zo ook het Gardameer in Italie. Bekend om zijn prachtige dorpjes om het meer heen en een van de grootste toeristentrekkers van Italië. In deze tekst gaan we kijken wat de mooiste steden aan het Gardameer zijn en waarom deze plekken zo populair zijn. De volgorde is willekeurig en het is een kleine greep. Er zijn talloze mooie plekken, maar die passen helaas niet allemaal in deze tekst.

Lazise

Zwoele, gezellige avonden zijn kenmerkend in dit kleine havenstadje aan het Gardameer. De stad heeft een hoop winkels, horecagelegenheden voor een hapje of een drankje en een prachtige kleine haven, genaamd de Porticciolo, die het allemaal meer dan waar maakt om eens een kijkje te nemen in deze stad. Net buiten de stad vindt je het Scaligeri kasteel wat ook een echte trekpleister is in deze regio van Italië. Voor toeristen is er genoeg te doen, maar omdat het geen grote toeristentrekker is hoef je niet bang te zijn om plat gelopen te worden.

Limone sul Garda

Ook bij de volgende stad hoef je niet bang te zijn voor zwermen vol toeristen. Limone sul Garda, letterlijk vertaald als de Citroen op het Gardameer, is een prachtige stad die zich bevindt aan de Noord-oost over van het Gardameer. In verband met een fraai uitzicht en talloze kleine straatjes geeft Limone sul Garda je direct het gevoel dat je je in Italië bevind. Het uitzicht van Limone sul Garda is de Monte Baldo. Al met al genoeg redenen voor een plek in de lijst met de mooiste steden aan het Gardameer. Denk er aan dat de vele hoogteverschillen in het dorp een belemmering kunnen zijn voor mensen die slecht ter been zijn.

Malcésine

Precies aan de overkant van Limone sul Garde vindt je Malcésine, ook wel de parel van het Gardameer. Met die titel alleen al verdient de stad een plekje in deze lijst. Een centrum vol gezellige straatjes en winkels zorgt er voordat u direct een vakantiegevoel krijgt. Ook deze stad heeft een kleine haven en de Monte Baldo als uitzicht. Vanuit Malcésine is het ook mogelijk om een tocht te maken naar de Monte Baldo.

Sirmione

Een andere prachtige stad aan het Gardameer is Sirmione. Door zijn perfect ligging, namelijk op het uiterste puntje van een eiland midden in het Gardameer, is dit een bijzondere plaats met uitzicht over het hele meer. In en om deze stad zijn een groot aantal trekpleisters zoals: De grotten van Catallus, het Antiquarium (museum), de Santa Maria Maggiore (kerk) en het mooie Piazza Giosuè Garducci dat bekend staat om zijn horeca. Mocht je gek zijn op een prachtige historische stad die ook goed dient als uitvalbasis voor trekpleisters dan is dit voor jou een van de mooiste steden aan het Gardameer.

Riva del Garda

Voor de actievere mensen onder ons is Riva del Garda een echte aanrader. Een prachtige omgeving zorgt voor de mooiste wandeltochten, fietsroutes en andere sportieve activiteiten. In het hoogseizoen is het door zijn ligging iets koeler dan de voorgaande steden in de lijst van de mooiste steden aan het Gardameer. Dit heeft zijn voordelen wanneer u houdt van een wat lagere temperatuur.

Tot slot

Zo is er aan het Gardameer voor ieder wat wils. Zoals we al aangaven is dit een willekeurige selectie en zijn er op deze manier nog tientallen andere plekken waar u een fantastische vakantie kan hebben aan het Gardameer in Italië.