geld lenen voor vakantie

Geld lenen voor een vakantie? Financiële keuzes

Een vakantie kost veel geld, dit kan al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Dan heb je wel een topvakantie waar je het jaren later nog over hebt. Kun je die droomreis niet betalen? Geld lenen voor een vakantie, dit is een financiële keuze die je niet zomaar maakt. Wie op een slimme manier geld leent bespaart op zijn vakantie.

Spaarplan voor de vakantie

Een week op de camping in eigen land, dat kan bijna iedereen betalen. Maar voor een reis rond de wereld ben je al snel een paar duizend euro kwijt. Ook een reis naar een bijzonder land zoals IJsland of Australië mag wat kosten. En wat dacht je van een luxe cruise reis?

Vakantieplannen zijn leuk maar houd het wel betaalbaar. Een spaarplan voor de vakantie is dan ook helemaal geen gek idee. Wacht niet tot je vakantiegeld in mei of juni binnenkomt maar begin ruim op tijd met sparen. Leg maandelijks een bedrag opzij, dit is de beste manier om je reis te financieren.

Wanneer geld lenen voor een vakantie?

Niet iedereen kan maandelijks een bedrag opzij zetten, bijvoorbeeld vanwege het inkomen of hoge maandelijkse lasten. Of de wasmachine die tussendoor kapotgaat waardoor je spaargeld snel opraakt. Daarnaast vraagt geld sparen een voortdurende discipline, iets dat niet iedereen kan.

Geld lenen voor een vakantie is in deze situatie een goede keuze:

  • Je wil binnenkort die droomvakantie waarmaken
  • Je hebt een (vast) inkomen
  • Je kunt maandelijks een bedrag missen

Heb je geen vast inkomen maar een uitkering? Soms kun je dan alsnog geld lenen. Dit geldt niet wanneer je een WW-uitkering of bijstandsuitkering hebt. Lees verder en ontdek tips om je vakantie te financieren.

Reisfinanciering voor een geweldige ervaring

Verschillende onderzoeken tonen aan dat we ons op vakantie zeer gelukkig voelen. Nieuwe plaatsen ontdekken en bijzondere ervaringen opdoen, een mooie vakantie is voor veel mensen belangrijker dan een nieuwe auto of de grootste smartphone.

Een luxe vakantie wordt werkelijkheid met een reisfinanciering. Hierbij is er keuze tussen de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De meeste mensen kiezen voor de persoonlijke lening, maar is deze ook beter? 

Op vakantie dankzij de persoonlijke lening

Kenmerkend voor de persoonlijke lening is dat je een geldbedrag in één keer leent en dit in maandelijkse termijnen terugbetaalt. Dit doe je tegen een vaste rente en looptijd. Voordeel van deze leenvorm is dat het voldoende zekerheid biedt. Bovendien heb je direct de discipline om maandelijks een bedrag te betalen.

Wil je geld besparen, ga dan zeker voor een persoonlijke lening met de laagst mogelijke rente. In 2020 staat de kredietrente historisch laag, dit biedt natuurlijk interessante kansen. Al helemaal met het idee dat tussentijds aflossen boetevrij is. Mocht je het jaar daarop je vakantiegeld ontvangen en nog nergens naartoe gaan, los dan gedeeltelijk op de lening af. Een win-win situatie.

Doorlopend krediet voor meerdere (kleine) vakanties of uitgaven

Je wil niet één maar misschien wel drie keer per jaar op vakantie. Natuurlijk zijn dit vaak kortere vakanties maar je bent er wel lekker uit. Voor meerdere vakanties heb je natuurlijk vaker geld nodig. Het kan ook dat je extra geld nodig hebt voor een verbouwing, nieuwe inrichting of iets anders.

Dan is er het doorlopend krediet. Deze leenvorm is bijzonder: je leent geld, lost dit af en ondertussen bouw je nieuwe financieringsmogelijkheden op. Bedragen die al zijn afgelost zijn namelijk opnieuw opneembaar. De rente en looptijd van een doorlopend krediet zijn variabel. Tussentijds aflossen is wel boetevrij.

Geld lenen voor een vakantie doe je het liefst via een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Wees voorzichtig met een vakantie op afbetaling (via de reisaanbieder). Vaak betreft het hier een lening met een erg hoge rente.