mooiste strand van colombia

Wat zijn de mooiste stranden van Colombia?

Ontdek de mooie stranden in Colombia

Colombia is een fantastisch mooi land en iedereen zal dit land op zijn minst één keer in zijn leven moeten bezoeken. Het exotische land zit vol met prachtige stranden die zo idyllisch zijn dat je het gevoel zult krijgen de hemel op aarde te hebben gevonden. Deze mooie stranden in Colombia zijn voor veel reizigers een grote reden om de kusten van dit land te bezoeken. Colombia heeft veel mooie playa’s, Spaans voor stranden en de één is nog mooier dan de ander. Vaak wordt er gezegd dat de mooiste stranden van Colombia misschien wel de mooiste stranden ter wereld zijn. Wat zo uniek is aan de stranden van Colombia is dat de kusten omgeven zijn met adembenemende, vaak jungle achtige landschappen, waardoor het strand nog bijzonderder wordt. Zwemen in de zee terwijl je omringt bent door torenhoge kleurrijke cliffen en rotsen, wie wilt dat nu niet? Het is een magisch gevoel wanneer je dobbert in de blauwe zee en naar boven kijkt. Het uitzicht zal ook vanuit de zee magisch mooi zijn! Er zijn heel veel mooie stranden in Colombia die om verschillende redenen een bezoek waard zijn. Van zwemmen met dolfijnen tot snorkelen tussen de visjes en van witte bountystranden tot onontdekte stranden; Er is heel veel te zien en te bezoeken.
Daarom hebben wij een lijst samengesteld met de mooiste stranden van Colombia die je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan dit mooie land.

1. Playa Blanca, Isla Baru

Gelegen op een eiland (Isla Baru) ten zuidwesten van Cartagena, is Playa Blanca – of wit strand – een favoriet van veel Colombiaanse families die op zoek zijn naar een snelle ontsnapping uit hun leven op het vasteland. Playa Blanca wordt ook een toeristische favoriet, vanwege het betoverende blauwe water en de ansichtkaartachtige witte stranden.
Weekends en feestdagen zijn het drukst en er is een neiging dat het strand ronduit druk en lawaaierig wordt. Bezoek je dit strand door de weeks dan zal het een stuk rustiger zijn. Je kunt dan ultiem genieten van het witte strand terwijl de palmbomen op de achtergrond rustig meedeinen.

2. Playas de Palomino

Plaatselijke toeristen hebben het strand van Palomino benoemd als het mooiste strand van Colombia.
Voor degenen die van plan zijn minder vaak te reizen, is Playas de Palomino aan de Caribische kust een verstandige keuze. Het is nog een vrij onontdekt strand waardoor je hoogstwaarschijnlijk in alle rust zult kunnen genieten zonder te veel lawaai van andere strandgangers om je heen. Dit strand is zo bijzonder omdat het omringt is door de bergen van de Sierra Nevada en op het moment vooral in trek is bij de lokale bevolking. Gewoonweg omdat veel internationale toeristen dit afgelegen strand nog niet kennen.

3. Capurgana Beach

Capurgana Beach is absoluut ook één van de mooiste stranden van Colombia. Het strand is om verschillende redenen heel populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Het is een strand dat zo bijzonder mooi is, dat het lijkt op een filmset van een tropische film. Het witte zandstrand is omringt door bergen die bedekt zijn met exotische bomen. Ook wanneer je de route naar het strand aflegt zul je al in de tropische sferen komen. Elk huisje dat je tegenkomt is nog mooier gekleurd dan de andere. Wees niet verbaasd als je fel rode of helderblauwe huizen tegenkomt met roze en gele daken.
Ook is dit strand perfect als je graag wilt snorkelen. Ben je een fan van schildpadden? Deze leggen hun eieren op het strand tussen februari en juli. Ook kun je hier gedurende het gehele jaar wilde dolfijnen bewonderen. Alleen al om die reden is dit strand een groot favoriet en voor veel mensen het mooiste strand van Colombia.

4. Playa de Providencia

Playa de Providencia ligt op het eiland Providencia dat zich precies tussen Nicaragua en Colombia bevindt. Aan het rijtje mooiste stranden van Colombia mag het strand op het eiland de Providencia ook zeker niet ontbreken. Het eiland is vooral in trek bij de lokale Colombiaanse bevolking die in de weekenden graag hun drukke stedelijke leven aan het vaste land willen ontsnappen. De laatste jaren is dit eiland ook steeds meer in trek bij toeristen omdat het langzaam maar zeker meer populariteit vergaard.
Pittoreske witte stranden met palmbomen en kleurrijke vissersboten geven je het gevoel dat je op magische wijze in een reisbrochure bent terechtgekomen.
Het heldere water maakt het een geweldige plek om te snorkelen en duiken terwijl je een kijkje neemt in het kleurrijke inheemse onderwaterleven. Je zult er veel tropische vissen spotten dus vergeet je snorkelbril niet!

5. Las Islas De San Bernardo

Las Islas De San Bernardo is een idyllisch eiland met witte zandstranden. Je kunt hier ook heerlijke wandelingen door de bergen maken. Eenmaal de top bereikt zul je een adembenemend uitzicht hebben over het strand, de zee en de groene omgeving. Ook staat het eiland bekend om hun heerlijke lokale visgerechten en zeevrucht specialiteiten. Als je het eiland bezoekt zorg er dan voor dat je geniet van een strand barbecue.

6. El Valle Beach

El Valle ligt ten westen van Medellin aan de Pacifische kust van Colombia en staat bekend om de zeeschildpadden die hun eieren leggen op de stranden, en de walvissen die elk jaar verschijnen van juni tot oktober. De lokale bevolking ziet het El Valle Beach vaak als het mooiste strand van Colombia, en wij begrijpen wel waarom!
Geflankeerd door twee donkere zandstranden en ondersteund door dichte jungle, is El Valle een plek met prachtige contrasten. Vissen en snorkelen zijn grote trekpleisters, maar voor degenen die geïnteresseerd zijn in macabere folklore, kun je een bezoek brengen aan het kerkhof van de stad, waarvan de bewoners zweren dat het spookt.

Ga jij op reis naar Colombia? Dan zijn wij heel benieuwd welk strand jij het mooiste strand van Colombia zult vinden! Er zijn een hele hoop mooie stranden in Colombia waar je uit kunt kiezen dus je zult er zeker één vinden, of meer, waar jij helemaal verliefd op zult worden!