vakantie online betalen

De verschillende manieren om je vakantie online te betalen

Tegenwoordig reserveren de meeste mensen hun vakantie online. Waar vroeger elke stad verschillende reisbureaus in de winkelstraat had, zijn die nu grotendeels verdwenen en verhuisd naar het internet. Als je bijvoorbeeld online een vakantie naar Curaçao afsluit, dan wil je wel zeker weten dat je die veilig kunt betalen. Daar zijn tegenwoordig veel (veilige) opties voor, van de bekende Bancontact betalingsmethode, tot de betaalkaarten van Neosurf, waar je veilig en anoniem mee kunt betalen. Hieronder een opsomming van de veilige manieren van online betalen.

Je reis online met Bancontact betalen: de meest voorkomende manier van online betalen

Als je ervoor kiest om met Bancontact te betalen, wordt je vanuit de webwinkel waar je je reis wil boeken direct naar een eigen vertrouwde bankomgeving geleid. Dit maakt Bancontact een veilige manier om betalingen af te handelen, het bedrag wordt meteen van je rekening afgeschreven zodra je hebt betaalt. Bancontact is marktleider in Nederland en een veilige betaalmethode.

Betalen met een creditcard, let daarbij op

Wereldwijd is het online betalen met een creditcard een veelgebruikte methode, wat eigenlijk ook meteen de eerste veilige betaalwijze online was. Creditcard-betalingen zijn meestal wel wat duurder dan Bancontact-betalingen, dus let daar op. Eigenlijk schiet de creditcardmaatschappij de betaling voor. Hierdoor zijn ze kritischer naar welke producten ze willen financieren en met wie ze zakendoen. Dit maakt de acceptatie van creditcards wat complexer vergeleken met andere betaalmethoden. Let op, tegenwoordig is het online betalen met een creditcard fraudegevoelig, omdat een transactie tot zes maanden teruggeboekt kan worden.

Het gebruik van anonieme betaalkaarten

Een redelijk nieuwe manier van betalen is via betaalkaarten, zoals die van het eerder genoemde Neosurf. Een dergelijke betaalkaart koop je online en daarna kun je deze gebruiken om anoniem te betalen. Je ontvangt een pincode, die je kunt betalen om betalingen uit te voeren. Steeds meer webshops accepteren dergelijke betaalkaarten, waaronder veel online reisbureaus.

Een bankoverschrijving: alles zelf in de hand

Net als bij Bancontact gebeurt ook de betaling door middel van een bankoverschrijving binnen de online bankomgeving en wordt deze direct van je rekening afgeschreven. Veel klanten vinden het fijn dat ze zelf het moment van betalen kunnen kiezen. De meeste online reisbureaus combineren dit direct met een achteraf-betaalprovider zoals Afterpay of Klarna. Zo accepteren deze spelers echter vaak geen zakelijke klanten. 

Paypal is in veel landen ondertussen de marktleider van online betalingen

Paypal wint steeds meer terrein in reisland. Wereldwijd wordt deze betaalmethode door meer dan honderd miljoen mensen actief gebruikt. In Duitsland is het zelfs marktleider. Wanneer je overweegt geregeld online aankopen te doen, dan is PayPal zeker het overwegen waard.Je kunt PayPal vergelijken met een online portemonnee. Je stort geld vanaf je bankrekening of creditcard in deze portemonnee. Met dit geld kun je online betalen. 

Achteraf betalen kan op steeds meer online plekken

Achteraf betalen wordt steeds vaker gebruikt bij online betalingen. Wanneer je kiest voor achteraf betalen, dan krijgt je met het bestelde product een factuur meegestuurd. Het grote verschil met een acceptgiro is dat de aanbieder van deze betaalmethode het betaalproces van jou overneemt, inclusief het betalingsrisico. 

De keuze voor de online betaalmethoden hangt grotendeels samen met de website waar je de bestelling plaatst. Over het algemeen is het verstandig om te beginnen met een betaalmethode waarvan je weet dat deze veel gebruikt wordt. Bij veel Nederlandse webshops is het aan te raden om te betalen met Bancontact.