sloep huren

Organiseer een originele verjaardag door een grote sloep te huren

Je bent al een tijdje aan het peinzen over wat je straks met je verjaardag wilt gaan doen. Je wordt dit jaar veertig en je wilt het niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Afgelopen jaar gooide het coronavirus roet in het eten en heb je je verjaardag grotendeels alleen doorgebracht. Maar met de ervaringen van de afgelopen maanden wil je er toch zeker van zijn dat je dit jaar op een onvergetelijke maar ook veilige manier deze speciale dag kunt vieren met je beste vrienden.

Zodoende dat je al een aantal weken loopt na te denken over wat nou een goede manier zou kunnen zijn om straks probleemloos met een aantal vrienden een bijzonder leuke dag te plannen. Een weekendje weg naar een vakantiepark is net iets teveel van het goede en je wilt juist iets plannen in de buitenlucht. Een barbecue organiseren is ook niet de juiste wijze, want dat heb je de afgelopen zomer al regelmatig gedaan.

Niks is fijner dan in buitenlucht op het water te genieten met je vrienden

Uitgerekend je vader kwam echter met het beste idee aanzetten. Waarom zou je namelijk geen sloep huren? Wat is er fijner dan in de buitenlucht op het water te kunnen zijn, terwijl je geniet van een unieke boottocht, vergezeld van wat te eten en te drinken. Het lijkt je een prima idee om verder uit te werken, dus je gaat al snel op zoek naar wat de mogelijkheden zijn. 

In Nederland zijn er natuurlijk meer dan genoeg boten te vinden, dus het zal niemand verbazen dat je ook op verschillende plaatsen de nodige boten ook kunt huren. Het voordeel van een sloep is dat je hier geen speciaal vaarbewijs voor nodig hebt. Een sloep is een kleine open motorboot, die maximaal 20 kilometer per uur kan varen en maximaal 15 meter lang is. Daarom heb je hier geen speciaal vaarbewijs voor nodig. Voor boten die sneller zijn of langer zijn, heb je namelijk wel een speciaal vaarbewijs nodig.

In Nederland kun je op uiteenlopende locaties een sloep huren

Je kunt op verschillende plaatsen in Nederland sloepen huren. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam, de Vinkeveense Plassen, de Loosdrechtse Plassen, in de Biesbosch of ergens in Friesland of Zeeland. Zo kun je er dan ook een prima dagje uit van maken. Je kunt al een sloep huren van ongeveer 20 tot 30 per persoon per dag, afhankelijk van het type boot en de grootte en natuurlijk speelt ook de locatie en het seizoen een rol.

Daarnaast bestaat ook de optie om een sloep met schipper te huren. Op deze manier hoef je je er geen zorgen om te maken dat er iemand van je gezelschap verantwoordelijk is. Daarnaast heb je als bijkomend voordeel dat een schipper vaak precies weet waar de leuke plekjes zijn om naartoe te varen, iets waar je zelf geen idee van hebt. Met de auto of de fiets ergens komen is een ding, maar als je je weg over het water moet zoeken, dat is toch een heel ander verhaal.

Je hoeft er niet lang meer over na te denken. Een grote sloep huren, waarmee je er op je verjaardag een dag op uit kunt trekken samen met je vrienden, is de meest ideale manier om iets unieks te organiseren, waar je veilig met elkaar kunt zijn en niet afhankelijk bent van andere mensen of gesloten ruimtes. Er op uit gaan met een sloep is een dag lang aan de vrijheid proeven!