mooiste stranden op Curaçao

De mooiste stranden van Curaçao

Close to perfection

Wie droomt er nou niet over om de vakantie op een bounty eiland door te brengen? Dan moet je beslist Curaçao bezoeken. Hoewel perfectie niet bestaat komen de hagelwitte stranden met de heldere, azuurblauwe zee aardig in de buurt.
Het eiland is dan ook omringd door de meest fantastische stranden met fluweelzacht zand.
10 van de mooiste stranden op Curaçao beschrijven we hieronder voor je, in willekeurige volgorde.

1. Klein Curaçao

Een piepklein, onbewoond eilandje en een waar paradijs is Klein Curaçao. Het is een populaire snorkelplek en er is een grote kans dat je een zeeschildpad tegenkomt. Het eilandje heeft ook een verlaten vuurtoren en een indrukwekkend scheepswrak.

2. Playa Lagun


Een heel klein, knus strandje met parelwit zand en omringd door groen en rotswanden. Dit is zonder meer één van de beste snorkel- en duikplekken op Curaçao. Langs het strandje liggen veel kleurrijke vissersbootjes en bovenop de rotsen kun je terecht voor een hapje en drankje.

3. Cas Abou


Ook wel Bon Bini Beach genoemd, heeft een spierwit strand, kraakhelder water en palmbomen. Allemaal ingrediënten voor een Caribisch sfeertje. Er zijn ligbedjes en parasols te huur en er is een duikschool. Aan het einde van het strand lijkt een opvallende rots boven te komen drijven. Zonder meer een van de mooiste stranden op Curaçao.

4. Playa porto Mari


Dit prachtige strand ligt niet alleen in de buurt van Cas Abou maar lijkt er ook op. Het is alleen een iets groter eiland en wat drukker. Het strand is bekend vanwege zijn varkentjes, waarmee je met een beetje geluk kunt zwemmen. Voor een mooi uitzicht van bovenaf moet je de uitkijktoren beklimmen.

5. Jan Thiel Baai


Een van de drukste plekken en beste stranden op Curaçao de Jan Thiel Baai. Het heeft alles wat er voor een geweldige dag aan het strand nodig is. Lekkere strandbedjes, de beste restaurants, heerlijke cocktails, een prima sfeer én een betoverende zonsondergang.

6. Grote Knip


Dit strand, ook wel Kenepa Grandi genoemd, wordt vaak als mooiste strand van Curaçao genoemd. Het is het meest gefotografeerde zandstrand van Curaçao. Het strand, met ongelooflijk blauw water, wordt vaak door locals bezocht en voelt daarom heel authentiek aan. Cliff jumping vindt hier vanaf de rotswanden plaats.

7. Kleine Knip


De kleinere en intiemere versie van de Grote Knip is minder toeristisch maar beslist even mooi. Het wordt ook Kenepa Chiki genoemd. Er kunnen wel ligbedjes en parasols worden gehuurd. Langs de kust kun je snorkelen.

8. Playa Piskado


Wat dit mooie strand zo bijzonder maakt is dat je vanaf het strand zeeschildpadden kunt spotten. Dat komt omdat lokale vissers hier vis verwerken. De zeeschildpadden komen op de visresten af die door de vissers in het water worden gegooid.
Het wordt ook Playa Grandi genoemd.

9. Mambo Beach


Op dit verrassend mooie strand is het altijd feest. Er zijn veel winkeltjes om te shoppen en diverse restaurants. Met zonsondergang vangen de happy hours aan. Er treden regelmatig DJ’s en artiesten op. Voor feest- en vakantiegevoel een van de beste stranden van Curaçao.

10. Playa Forti


Dit kleine strand, ook wel Playa Forti, is populair onder waaghalzen omdat het omringd is door hoge kliffen. Je kunt er ruim 11 meter naar beneden springen. Het strand zelf is minder populair omdat het zand niet parelwit is maar wat donkerder. Het strand heeft geen schaduw en is bezaaid met stenen en kiezels. Je kunt hier wel heerlijke verse vis eten en het uitzicht op zee is prachtig.

Ben je na de beschrijving van de beste stranden op Curaçao helemaal enthousiast? Maak dan ook eens een rondreis door de Filipijnen!