vakantie torremolinos

Waarom je serieus moet nadenken over een vakantie naar Torremolinos

Torremolinos ligt in het hart van de Costa del Sol en is een toeristen paradijs. Dat is al zo sinds het de eerste stad in heel Spanje was die zich openstelde voor internationaal massatoerisme. Het succesverhaal begon in de jaren 50 toen de Europese reismarkt zijn blik richtte op het zonnige en goedkope Spanje. In de jaren zeventig nam het toerisme in het gebied een hoge vlucht, met vele duizenden bezoekers die het hele jaar door de regio kwamen bezoeken. Is je interesse gewekt? Lees dan snel verder als een vakantie Torremolinos jouw interesse heeft!

Een veelheid aan goede hotels ontstond in die jaren zeventig en tegen de jaren tachtig had het toerisme zich verspreid naar de nabijgelegen kustplaatsen Benalmadena, Fuengirola en de populaire badplaats Marbella. Waarbij je in de buurt onder andere een van de mooiste stranden van Europa vindt.  Tijd voor wat interessante feiten over Torremolinos:

  • Torremolinos was de eerste echte badplaats aan de Costa del Sol nadat het in de jaren zestig was getransformeerd van een vissersdorp naar een toeristische trekpleister.
  • Buiten het seizoen is Torremolinos heerlijk om te bezoeken, omdat het weer erg fijn is en er een warm welkom wacht in elk van de kleine tapasbars.
  • De stad is erg trots op haar vissers verleden en er zijn nog steeds verschillende originele visrestaurants in het stadscentrum.
  • Parador del Golf, een van de eerste golfbanen die in het gebied is aangelegd, ligt op korte afstand van Torremolinos.

De promenade in Torremolinos

De nieuwe promenade strekt zich uit van Puerto Marina, in Benalmádena, helemaal tot aan de luchthaven aan de rand van Malaga. Torremolinos is zeker anders, altijd fascinerend, bruisend en nog steeds een van de meest bezochte vakantieoorden van Spanje. Deze sterk veranderde regio is omzoomd met uitgestrekte stranden en oneindige winkelgalerijen, en in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het niet meer overvol met Britse bars, maar heeft het een meer Spaans gevoel gekregen.

Torremolinos is vernieuwd en heeft een veel diverser en modernere uitstraling gekregen, met de nadruk op een hogere kwaliteit van de dienstverlening die voorziet in alle behoeften van de bezoekers, en een beroep doet op nog meer nationaliteiten van over de hele wereld. De concurrentie tussen de restaurants, clubs en bars van Torremolinos is behoorlijk hevig, dus als je bereid bent om rond te lopen en een paar prijzen te checken, kun je met een opmerkelijk klein budget een behoorlijk goed avondje uit hebben.

Het meer elegante deel ligt in het oosten bij La Carihuela, waar in de zomer een leuk strand te vinden is en waar de beste visrestaurants te vinden zijn. De afgelopen jaren heeft er een grote schoonmaak plaatsgevonden, waarbij veel van de oudere hotels zijn opgeknapt. Veel van de belangrijkste straten zijn nu omzoomd met veel palmbomen, wat bijdraagt ​​aan een fijne sfeer.

Uit eten in Torremolinos

Het centrale gedeelte van Torremolinos is altijd bruisend en meestal bezaaid met lokale kraampjes en kleine winkeltjes die souvenirs verkopen. Er zijn echter ook een aantal fantastische restaurants die wachten om je een ​​aantal heerlijke lokale lekkernijen te serveren. Vergeet ook niet te stoppen bij de Goloso-kraam, open sinds 1963, vlakbij de hoofdstraat genaamd Calle de San Miguel, voor een aantal van de heerlijkste pannenkoeken met zoete vulling die de smaakpapillen echt zullen verwennen.

De boulevard is onlangs gerenoveerd en wordt geflankeerd door de geliefde strandbars (chiringuitos), typisch Spaanse eetgelegenheden die de allerbeste en meest verse zeevruchten serveren. Kom tijdens de zomermaanden en probeer de traditionele espeto de sardinas, sardines gekookt aan het spit boven een open houtvuur!