cavtat strand

Top 3 mooiste stranden van Europa

Op zoek naar een droomstrand voor je volgende vakantie? Kom tot rust op het fijne zand en geniet van het uitzicht. Adem de frisse lucht van pijnbomen in op het strand in Kroatië of een strand in Spanje. Tijd om je zwemspullen, slippers en een strandlaken groot in een koffer te gooien! Hieronder vind je onze top 3 van de beste stranden van Europa.

Cavtat – Regio Konavle – Kroatië

Het mooiste strand van Europa ligt in het hart van de prachtige regio Konavle, 10 min van Cavtat en 30 minuten rijden van de parel van de Adriatische Zee, de stad Dubrovnik. Dit strand, genesteld aan de voet van de klif, is een echt wonder. In 1955 werd een tunnel aangelegd van de velden stroomopwaarts ( die vaak overstroomden) naar de zee. De overgebleven rotsen werden gebruikt om wegen aan te leggen of werden aan de kust achtergelaten. In een paar jaar tijd veranderden de golven deze rotsen in kiezels en vervolgens in zand. Het strand van Pasjaca was geboren. Na een paar jaar nam de zee al het zand weg en de lokale bevolking kwam met nieuwe rotsen die weer in kiezels en zand veranderden. Ze zullen dat keer op keer doen om hun kleine paradijs te behouden. “Het strand van Pasjaca”, het mooiste strand van Europa, is het resultaat van zowel het werk van de mens als van de natuur.

Je kunt het strand bereiken via een klein pad door de rotsen. Dit strand ligt in de regio Konavle, we zouden kunnen zeggen dat het een van de mooiste delen van Kroatië is, maar heel Kroatië is eigenlijk mooi. Voel je vrij om je weg te vinden dankzij een app of je GPS: dit kleine stukje paradijs is niet zo gemakkelijk te vinden. Eenmaal daar aangekomen zal een houten bord je de weg wijzen. Parkeer je auto op de gratis parkeerplaats, laat er geen spullen in liggen ​​en loop zo het mooiste strand van Europa op. Ga ook zeker Cavtat bezoeken, een prachtige plek die door reizigers van over de hele wereld is gekozen als een van de mooiste bestemmingen in Europa. Het Pasjaca-strand ligt op slechts 15 minuten rijden van Cavtat.

Nerja – Andalusië – Spanje

Andalusië is zeker een van de mooiste regio’s van Europa. Je vindt hier steden als Sevilla, Malaga, Ronda, Marbella, Granada, Mijas, Huelva… en je vindt er dus ook het strand van Nerja (op slechts 1 uur rijden van de luchthaven van Malaga). Voor een adembenemend uitzicht over de hele regio klim je naar de top van de berg “El Cielo”, de hoogste berg in de Andalusië. Als je in Nerja verblijft, raden we het “Parador de Nerja hotel” aan met gemakkelijke toegang tot het Burriana-strand.

Porthminster strand St Ives – Cornwall – Engeland

Nooit gedacht om naar Engeland te gaan voor een strandvakantie? Nog nooit van Cornwall gehoord zeker? Cornwall, gelegen in het uiterste zuidwesten van Engeland, is een ongelooflijke regio met honderden prachtige zandstranden. In de oude vissershaven van St Ives vind je authenticiteit, charme, kristalhelder blauw water en fijn zand. St Ives trekt ook kunstenaars van over de hele wereld aan die inspiratie komen opdoen in dit kleine hoekje van het paradijs. Je kunt je vluchten naar Londen boeken en een lokale vlucht nemen naar Plymouth, Exeter of Newquay of de trein nemen van Londen naar St Ives (Night Riveria Sleeper-trein). Geniet van je verblijf en ontdek eventueel ook steden als Plymouth.