Met de auto naar Zwitserland, nu nog makkelijker!

Zwitserland is een beetje een eiland op het Europese vasteland, het is er allemaal net wat anders en het kan verstandig zijn om je hierover te informeren als je er naar toe gaat.  Reizen in Zwitserland is leuk en opwindend omdat je er onbekende gebieden kunt ontdekken. Vooral als je dit met de auto doet, omdat je dan op afgelegen plekken kunt komen. Echter zijn er wel wat zaken waar je rekening mee moet houden als je met de auto naar Zwitserland gaat. Zo moet je een vignet aanschaffen om er te mogen rondrijden, die gekocht kan worden op vignettesswitserland.com. In deze blog helpen we je problemen te voorkomen door vijf insider tips te delen waarmee je boetes kunt vermijden en kunt genieten van je roadtrip door de Alpen en de rest van Zwitserland!

Zwitserland heeft ook een uitstekend trein- en openbaar vervoersysteem en voor de meeste reizigers is het beroemde efficiënte, stipte en geïntegreerde Swiss Travel System een ​​geweldige manier om te reizen. Maar er zijn situaties en routes waarbij reizen met de auto de beste optie is. Als je bijvoorbeeld van plan bent afgelegen gebieden en kleine dorpjes te bezoeken lukt dit maar beperkt met het openbaar vervoer. Ook als je voornamelijk over binnenwegen en over wegen over de bergpassen wil reizen zal dit met een auto moeten gebeuren. Lees dus snel verder voor tips voor een bezoek met de auto aan een van de mooiste landen van Europa: Zwitserland.

Vignet

Iedereen die gebruik maakt van de Zwitserse snelwegen moet een vignet aanschaffen, ook wel autosnelweg belasting genoemd. Vignetten kosten 40 CHF per stuk en laten zien dat je de autosnelweg belasting hebt betaald. De meeste huurauto’s worden geleverd met een vignet. In het geval dat je met je eigen voertuig komt, zal je een vignet moeten kopen bij een grensovergang, benzinestation of postkantoor.

Waar moet je het vignet plaatsen?

Het vignet dient aan de binnenkant van de voorruit te worden geplakt, als je dit niet doet, kun je een boete krijgen. Er zijn zeer weinig tolwegen in Zwitserland (slechts enkele belangrijke bergtunnels) en het vignet dekt deze tol niet. Zorg ervoor dat je jouw route dienovereenkomstig plant. 

Autoverlichting in Zwitserland 

Op de weg in Zwitserland zijn automobilisten verplicht om dag en nacht te rijden met de koplampen en achterlichten van hun auto aan, ongeacht het weer. Als je dit niet doet, kun je een boete krijgen. Vergeet ze alleen niet uit te schakelen wanneer je de auto verlaat en op verkenning gaat!

Snelheidscamera’s in Zwitserland

Er zijn snelheidscamera’s in heel Zwitserland, en wanneer je het het minst verwacht, zie je een flits, wat betekent dat je betrapt bent op te hard rijden. Boetes zijn hoog, meestal CHF 100 voor het overschrijden van de snelheidslimiet met slechts 10 km per uur. En bij het besturen van een huurauto wordt het ticket naar het autoverhuurbedrijf gestuurd en vervolgens naar jou doorgestuurd met een ‘servicekosten’ van ongeveer CHF 30 er bovenop. Let dus goed op je snelheid in Zwitserland!

Een auto huren in Zwitserland

Het is verstandig om voor je reis een huurauto te reserveren om er zeker van te zijn dat er een voertuig voor je klaar staat wanneer je aankomt in Zwitserland. Er zijn veel verhuurbedrijven om uit te kiezen. Zorg ervoor dat je onderzoekt op welke luchthaven je aankomt en welke autoverhuur faciliteiten daar beschikbaar zijn. Je wil geen auto reserveren in Genève als je naar Bazel vliegt! De meeste Zwitserse autoverhuurbedrijven eisen dat de bestuurder minstens 25 jaar oud is. Sommige bedrijven staan ​​jongere bestuurders toe auto’s te huren; de verzekeringstarieven zullen dan echter zeker hoger zijn!