bungalow park nederland

Waar aan te denken bij een (herfst) vakantie op een bungalowpark

Corona, we zijn er allemaal wel zo’n beetje klaar mee. Helaas hebben we daar niet zoveel over te zeggen en zullen we het moeten uitzingen tot er een vaccin is gevonden, zeker nu het virus aan zijn tweede golf is begonnen. Dus ook komende herfstvakantie zal in het teken staan van een vakantie in eigen land, net zoals we met zijn allen afgelopen zomer ook niet ver weg zijn gegaan. Echter, nu is het wat kouder dus zullen de meesten van ons een bungalow boeken in plaats van een vakantie met de caravan. Waar moet je aan denken als je naar een bungalowpark gaat?

Wat gooi je in de tas?

Als eerste moet je natuurlijk de tassen inpakken. Als basis zijn dat natuurlijk de kleding en toiletspullen, maar daarnaast moet je ook andere dingen niet vergeten. Neem je bijvoorbeeld de fietsen mee? Denk dan ook aan een elektrisch pompje om de banden eventueel op te pompen. Wil je gaan koken in de bungalow? Bedenk dan dat er geen kruiden in de huisjes staan, dus zout, peper en een keur aan andere kruiden is geen overbodige luxe. Bij de meeste bungalowparken zijn de bedden niet meer standaard op gedekt. Uiteraard kun je dit altijd los bijboeken, maar je kunt je eigen bedlinnen natuurlijk ook gewoon meenemen. Tenminste, als je deze niet vergeet in te pakken. Check! Oh ja, neem meteen wat hand- en theedoeken mee voor in de keuken! Kortom: check van tevoren wat aanwezig is.

Neem muntjes mee voor kluisjes en attracties

In deze tijd moeten we natuurlijk zoveel mogelijk pinnen, maar voor attracties en kluisjes bij het zwembad bijvoorbeeld is het reuze handig als je een paar losse euro’s in je handtas gooit. Soms zijn er wisselautomaten in bungalowparken aanwezig, maar niet altijd. Wil je dus gebruik maken van iets waar muntjes voor nodig zijn, regel die dan thuis alvast.

Activiteiten van tevoren boeken

Alles wat we tegenwoordig doen moet gereserveerd worden in verband met Corona. Of je nu gaat zwemmen of een paardrij ritje maken, je moet er een tijdslot voor afspreken.

Dit geldt ook voor de bungalow- en vakantieparken. Zorg dat je niet misgrijpt en regel het voor vertrek. Scheelt ook als je geen halve dag kwijt bent om dit soort zaken ter plekke te regelen of dat je bepaalde activiteiten door alle reserveringen niet eens kunt doen. Informeer jezelf dus goed over wat mogelijk is, bekijk wat je wil doen, en reserveer tijdig, liefst al voor vertrek.

Neem boodschappen mee

Het is wel zo handig als je in een bungalowpark wat boodschappen hebt gedaan: voor een ontbijtje bijvoorbeeld. Of als je geen zin hebt om iedere avond uit eten te gaan. Denk in ieder geval aan de essentials zoals koffie en thee, peper en zout en tussendoortjes. In de meeste bungalowparken is er ongetwijfeld een supermarkt, maar dat kan duur uitpakken. Geen zin om uitgebreid te dineren maar ook niet om zelf te koken? Bij veel restaurants op bungalowparken kun je ook afhalen.

De locatie van je bungalow

Denk goed na of je voorkeur hebt voor een rustig huisje aan de rand van het park of dat het voor jou pas echt vakantie is als je binnen twee stappen in de parkwinkel of bij het zwembad staat. Meestal kun je een voorkeur aangeven. Soms tegen een kleine vergoeding.