grancanaria bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardigheden Gran Canaria

Bezienswaardigheden Gran Canaria

Gran Canaria is een zeer populaire vakantiebestemming. De meeste vakantievierders komen voor de zon en verblijven aan de zuidkust in een van de groot opgezette toeristencentra. Toch biedt Gran Canaria meer dan alleen massatoerisme. Onderstaande bezienswaardigheden van Gran Canaria zijn het bezoeken zeker waard.

Bezienswaardigheden Gran Canaria: Dunas de Maspalomas

De zandduinen tussen de badplaatsen Maspalomas en Playa del Ingles zijn een van de bekendste bezienswaardigheden van Gran Canaria. Wandelend door dit duingebied krijg je het gevoel in de Sahara te zijn beland. Dit beschermd natuurgebied loopt bij Maspalomas over in de zeewaterlagune El Oasis. Omringt door palmbomen zijn hier verschillende trekvogels te spotten.

De mooie bezienswaardigheden Gran Canaria: Puerto de Mogán

Voor strandliefhebbers behoort Puerto de Mogán tot de mooiste bezienswaardigheden Gran Canaria. Hoewel gericht op toerisme is er in het voormalige vissersplaatsje geen sprake van massatoerisme. Zonder hoogbouw en gebouwd langs een grachtenstelsel wordt het ook wel klein-Venetië genoemd. De restaurants liggen direct naast het strand en geven het dorp een ontspannen uitstraling.

Mooiste bezienswaardigheden Gran Canaria: Tejeda

Op een hoogte van ruim 1000 meter heeft het bergdorp Tejeda een centrale ligging op het eiland. Vanaf de mooi aangelegde promenade kijken bezoekers kilometers ver uit over de vallei en omliggende bergen. Wandel langs de witte huizen, de amandelbomen en nuttig een maaltijd met een geweldig uitzicht bij een van de restaurants. Vanaf het dorp is de
hoogste top van het eiland, de Pico de las Nieves met een hoogte van 1949 meter te bereiken.

Bezienswaardigheden Gran Canaria: Roque Nublo

De Roque Nublo is een van de bekendste bezienswaardigheden van Gran Canaria. Het is een enorme basaltrots met een hoogte van 80 meter en staat boven op een bergkam op een hoogte van 1813 meter. Hierdoor is de rots al van grote afstand te herkennen. De ruige omgeving van de rots is een populair gebied onder wandelaars.

Mooiste bezienswaardigheden Gran Canaria: Teror

Teror wordt door velen beschouwd als het mooiste dorp van het eiland. Vanaf het centrale plein is het prettig wandelen langs de in verschillende kleuren geschilderde historische gebouwen. De meeste zijn voorzien van de typische Canarische houten balkonnen. Pelgrims komen jaarlijks naar de Basilica de Nuestra Señora del Pino om de beschermheilige van het eiland, “La Virgen del Pino”, te herdenken. Iedere zondag is de markt de plaats om lokale producten te kopen.

Bezienswaardigheden Gran Canaria: Pico de Bandama

De Pico de Bandama is een uitgedoofde vulkaan in het oosten van het eiland. De krater is ruim 200 meter diep met een diameter van een kilometer. Qua hoogte wel wat anders dan bv de vulkanen van Guatemala, maar zeker de moeite waard. Het is mogelijk om overdag in de krater af te dalen, of vanaf de kleine parkeerplaats te bewonderen. Loop langs de nabijgelegen wijnvelden en geniet van het mooie uitzicht.

Mooie bezienswaardigheden Gran Canaria: Vegueta in Las Palmas

Vegueta is het oude historische centrum van de hoofdstad Las Palmas. Naast vele restaurants en barretjes geeft vooral de oude architectuur de wijk een schilderachtig geheel. Centraal gelegen is de kerk van Santa Domingo aan het gelijknamige plein een prima startpunt om de wijk te ontdekken. In de “Casa de Colón”, vertaald “Het huis van Columbus”, is een museum gewijd aan deze ontdekkingen die volgens de overleving hier heeft geslapen. Liefhebbers van moderne kunst kunnen terecht in het CAAM, met speciale aandacht voor kunstenaars uit de Canarische eilanden.

Bezienswaardigheden van Gran Canaria: rum uit Arucas

Rum, en in het bijzonder honingrum (rum mile)is een specialiteit van de Canarisch eilanden. De rumfabriek in Arucas is ruim 100 jaar oud en heeft de mogelijkheid om tot 13.30 onder begeleiding van een gids te bezoeken. Na de rondleiding is het tijd om de verschillende soorten rum en likeuren te proeven in de eigen bodega.

Mooie bezienswaardigheden Gran Canaria: Guayadeque

Rijdend door de vallei van Guayadeque komen de bezoekers uit bij een grottendorp. Enkele van deze grotten zijn nog bewoond en soms is het mogelijk om ze van binnen te bewonderen. Er is zelfs een restaurant in de grotten. Even voor de dorpen geeft het grotmuseum uitleg over het ontstaan, de vroegere bewoners en de natuur van Guayadeque. Vanaf het grottendorp is het mogelijk om verder omhoog te rijden. Een prachtige uitzicht en startpunt voor een wandeling is de beloning.

Bezienswaardigheden Gran Canaria: Palamitos Park

Palamitos Park is een zeer fraai aangelegd dieren- en vogelpark in het zuiden van het eiland. Het park kan worden bereikt na een rit door een mooie kloof. Naast een prachtige fauna zijn de shows heel populair onder de bezoekers. Zittend onder de zon is het mogelijk om een dolfijnenshow, een roofvogelshow en papegaaienshow te bekijken.