reisverzekering

Welke reisverzekering kun je het beste kiezen?

De juiste reisverzekering afsluiten is heel erg belangrijk. Natuurlijk is het zonde van je geld als de reisverzekering die je hebt afgesloten een veel te hoge dekking heeft. Aan de andere kant, als je te weinig dekking hebt en er gebeurt onverhoopt iets terwijl je op reis bent, dan ben je niet blij. De kosten die daarmee gepaard gaan kunnen namelijk wel oplopen tot in de duizenden euro’s. Maar hoe vind je nou de beste reisverzekering? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.

Wat ga je doen als je op reis bent?

Denk voordat je een reisverzekering afsluit goed na over wat je precies nodig hebt. Wat voor reis ga je ondernemen? Is het de bedoeling dat je alleen op vakantie gaat, of ben je ook van plan om ergens te gaan werken? Normaal gesproken vergoedt een reisverzekering alleen maar de schade die eventueel ontstaat wanneer je op reis bent. Ben je avontuurlijk ingesteld en ben je van plan om tijdens je vakantie te gaan bergbeklimmen? Dit valt niet onder de primaire dekking. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan zou je een aanvullende verzekering kunnen afsluiten. Deze dekking vergoedt dan bijvoorbeeld wintersportletsel of gestolen skispullen.

Ongelukken en medische kosten op reis

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus ook als je op vakantie bent kan het gebeuren dat je ziek wordt, een blessure krijgt of te maken krijgt met een ongeluk. Voordat je een reisverzekering afsluit moet je altijd even controleren welke zorgkosten vergoed worden in het buitenland. Een basisverzekering zal bijvoorbeeld alleen maar de kosten vergoeden die je ook in Nederland betaalt, terwijl een aanvullende zorgverzekering vaak een uitgebreide dekking heeft.

De annuleringsverzekering

Soms heb je al pech voordat je vertrekt en kan de reis die je gepland hebt niet doorgaan. De kosten die je bijvoorbeeld al gemaakt hebt voor een vliegticket en het hotel, kunnen dan vergoed worden door een annuleringsverzekering. Denk aan zaken als een sterfgeval in de familie, ziekte of werkloosheid. Check wel goed de polisvoorwaarden voordat je de reisverzekering afsluit, zodat je precies weet wat de annuleringsverzekering vergoed in bijzondere gevallen.

Het afsluiten van de beste reisverzekering is in alle gevallen persoonlijk en op maat gemaakt. Denk dus goed na over wat je precies nodig hebt. Op internet kun je heel gemakkelijk diverse polissen met elkaar vergelijken en op basis hiervan de reisverzekering kiezen die het beste bij je past.