vallei van de loire

5 locaties in Frankrijk met mooie vakantiehuizen in het bos

Frankrijk is niet alleen het land van zon, zee en strand. Ook als je op zoek bent naar mooie, ongerepte natuur is Frankrijk de perfecte bestemming. Je kunt hier genieten van een welverdiende vakantie in de rust van de natuur. De bossen in Frankrijk zijn een oase van rust en je kunt tal van unieke plekken ontdekken. Het aanbod van vakantiehuisjes Frankrijk in het bos is ruim en dat betekent dat je volop kunt genieten van al je mogelijkheden. Hier vind je 5 locaties in Frankrijk met vakantiehuizen in het bos.

1: De Loirevallei

De schitterende Loirevallei biedt niet alleen adembenemende kastelen, maar ook schitterende bossen. Hier vind je onder andere het nationale bos van Orleans, dat geldt als het grootste nationale bos van Frankrijk! Hier geniet je van prachtige wandel- en fietspaden die je naar de mooiste plekken brengen. Met een vakantiehuisje in het bos kun jij volop gaan genieten van al het moois dat deze omgeving te bieden heeft.

2: Les Landes de Gascogne

Op zoek naar een mooi vakantiehuis in het bos? Kijk dan voor je mogelijkheden in Les Landes de Gascogne, het grootste kunstmatige bos in West-Europa met een oppervlakte van bijna een miljoen hectare. Er valt hier dus genoeg te ontdekken! Door Les Landes vindt je meer dan 3500 km aan wandelpaden, daarnaast kun je hier ook genieten van de Meren van Arjuzanx en Hostens. De echte vogelliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan vogelreservaat Le Teich.

3: Fontainebleau

Een absolute aanrader is het woud van Fontainebleau, een bos dat op een uur rijden van Parijs ligt. Hier vind je 25.000 hectare aan bos met 300 km aan wandelpaden en nog eens 1600 km aan bosroutes die je met de fiets kunt volgen. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de rust om je heen. Vanuit je vakantiehuisje in de buurt is het bos altijd goed bereikbaar.

4: Het Woud van Joux

Het woud van Joux is niet voor niets een van de mooiste naaldbossen in Frankrijk. Dit woud ligt in Bourgogne en heeft een hoogte tussen 634 en 905 meter. Hier groeien bomen die meer dan 200 jaar oud zijn. Daarnaast vind je hier tal van bijzondere dieren en kun je volop flora en fauna ontdekken tijdens je wandelingen. 

5: Het bos van Païolive in Ardeche

Het bos van Païolive in Ardeche is ook zeker een aanrader om te bezoeken. Dit prachtige sprookjesbos heeft mooie wandelroutes en je vindt hier bijzondere rotsformaties. Met een huisje in het bos van Païolive verblijf je op een toplocatie.