toscane

Tips voor een bezoek aan Toscane

Toscane is voor veel mensen de vakantiebestemming bij uitstek. Je vindt er namelijk ontzettend veel historische steden, heerlijke wijnen, prachtige natuur en natuurlijk de bijna altijd schijnende zon. Er is dan ook enorm veel te doen en af en toe kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Daarom helpen we je en geven we je hieronder wat tips voor een bezoek aan één van de prachtigste provincies van Italië.

Camping vakantie in Toscane

Uiteraard zijn er allerlei verschillende accommodaties mogelijk als je naar Toscane gaat, maar met kinderen blijft een camping toch favoriet. Hier kunnen ze hun gang gaan en maken ze snel vriendjes en vriendinnetjes, waardoor jij ook echt vakantie kunt vieren. Als je op zoek bent naar een leuke camping in Toscane, kijk dan eens naar camping Albatros. Hier vind je namelijk alles wat je op een camping zoekt… en dan ook nog eens in het hart van Toscane! Een prachtige regio om ook eens met de fiets te ontdekken!

Hoogtepunten Florence

Het hele centrum van Florence lijkt wel een openluchtmuseum, er is zoveel te zien! Het staat echt propvol met pleinen, paleizen, musea en natuurlijk belachelijk veel kerken. Eén dag is dan ook niet genoeg om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien, je hebt er minstens twee nodig. Maar je kunt er ook makkelijk een hele week vullen. Enkele hoogtepunten:

– Piazza della Signoria: Het prachtige stadhuis van Florence met daarnaast een openbare beeldengalerij. Bij de ingang van het stadhuis staat een replica van David, het wereldberoemde beeld van Michelangelo.

– Mercato Centrale: Een grote markthal uit 1874. Op de begane grond staan stalletjes met kaas, vlees en kruiden. Op de eerste verdieping kun je heerlijk lunchen. Ook hier staan verschillende stalletjes waar onder andere broodjes, pasta en pizza vers voor je worden bereid.

– De Duomo van Florence: Alleen al de koepel van deze kathedraal is legendarisch, deze domineert de hele stad. De buitenkant van het immense bouwwerk is oogverblindend, door alle details raak je er niet op uitgekeken.

– Leonardo da Vinci Museum: Leonardo da Vinci was niet alleen een schilder en beeldhouwer, hij was ook een uitvinder. In dit kleine museum staan allerlei apparaten die da Vinci in de 15e eeuw heeft bedacht. Je mag alles aanraken en proberen, dus dit is een goed museum om met kinderen te bezoeken! 

– Ponte Vecchio: De oudste en mooiste brug van Florence. Op de brug staan kleine winkeltjes van juweliers. Het leukste vond ik dat als een winkeltje dicht is, de buitenkant op een schatkist lijkt.

Het historische stadje Siena

Het oude centrum van het stadje Siena lijkt wel een tijdcapsule, want er is geen modern huis te vinden. Er zijn alleen smalle middeleeuwse steegjes en gebouwen van honderden jaren oud. En al die straatjes komen uit op het uitgestrekte Piazza del Campo. Je kunt er uren rondslenteren zonder je een moment te vervelen.

Chianti

Chianti is een streek tussen Florence en Siena waar de beroemde Chianti wijn wordt geproduceerd. Het is een prachtig landelijk gebied met wijngaarden zover als het oog reikt. Je kunt vanuit bijvoorbeeld Florence een wijntour boeken, maar het is veel leuker om zelf met een auto op pad te gaan. Vlakbij het plaatsje Lucolena vind je de karakteristieke Fattoria L’Ottavo. Bij deze kleine wijnboerderij kun je op de bonnefooi binnenlopen en naar hartenlust hun beste Chianti wijnen proeven.