Plan en boek je reis verstandig om geld te besparen

Ben je op zoek naar een nieuwe reisbestemming met prachtige natuur, vriendelijke mensen en eindeloze mogelijkheden? Dan heb je vast al eens aan een reis naar Canada gedacht. Er is ontzettend veel te ontdekken in dit land, dat zo’n 250 keer groter is dan Nederland! Dat maakt het niet altijd makkelijk om te bepalen waar je heen moet. Ook is een reis naar Canada niet de meest goedkope optie… Gebruik daarom een online inspiratiebron voor tips over de route en hoe je kosten kan besparen.

Wat te doen in Canada?

Het leukste is natuurlijk om te bedenken wat er allemaal te ontdekken is in Canada! Met zo’n vijftig nationaal parken, een aantal bruisende steden én de wereldberoemde Niagara Watervallen zijn de opties eindeloos. Laat je hier vooral niet door afschrikken! Bedenk eerst goed waar je behoefte ligt – avontuur, ontspanning, cultuur, aantal reisuren, etc. – en struin lekker het internet af voor inspiratie. Baken aan de hand hiervan alvast een beetje een route af en ga op basis hiervan de reis plannen.

Het plannen van de reis

Vliegtickets

De voorpret begint natuurlijk al met het plannen van de reis. Je kan (veel) geld besparen als je dit handig aanpakt! Zo is het tijdig boeken van een vliegticket al een goede manier om een paar honderd euro te besparen. Neem er een paar dagen de tijd voor, zodat je niet overhaast een beslissing neemt. Zoek op verschillende websites om prijzen te vergelijken. Wat vooral een hele goede manier is als je op de centjes wilt letten is op verschillende data zoeken, zowel voor de heen- als terugvlucht. Een dag eerder/later vliegen kan zo een paar honderd euro schelen!

Verblijf

Voor het boeken van je verblijf is het aan te raden tijdig te beginnen, zodat je een ruime keuze hebt en ook de betaalbare opties nog beschikbaar zijn. Ook hier is het weer aan te raden op verschillende websites te zoeken. Vraag vooral rond bij vrienden, familie en collega’s of zij nog tips hebben. Bovendien kan een online inspiratiebron enorm helpen, die hebben het speurwerk eigenlijk al voor je gedaan!

Vervoer

Canada is groot, heel groot. Het is daarom aan te raden goed na te denken over hoe je wilt reizen door het land. Hoe is het openbaar geregeld en is het huren van eigen vervoer een optie? Allemaal dingen die de moeite waard zijn vooraf uit te zoeken.