mooiste plekken canada

Reis naar Canada op de planning? Wat zijn de mooiste plekken van Canada die je zeker niet moet overslaan?

Canada is een land wat bij een hele hoop mensen nog op hun wensenlijst staat. Het land wat zich ten noorden bevindt van de Verenigde Staten staat bekend om zijn vriendelijke inwoners en zijn prachtige natuur en daarom hebben we dan ook een lijstje ontwikkelt met de mooiste plekken van Canada voor iedereens reis naar Canada. Zorg er voor je vertrok voor dat je net zoals je voorbereidingen treft op een reis naar Noord Amerika, dat je ook uitzoekt wat voor voorbereidingen je moet treffen voor een reis naar Canada.

Mooiste plekken van Canada

De lijst met mooiste plekken van Canada zijn in willekeurige volgorde. Het land staat dus bekend om zijn prachtige natuur en daarom komt de natuur ook in deze lijst veel voor. Zo heeft het land namelijk maar liefst 50 nationale parken die allemaal een bezoekje waard zijn. De eerste op de lijst is dan ook een van de nationale parken.

Banff National Park

Een van de mooie plekken in Canada is het Banff National park. Dit prachtige park bevindt zich in de Canadese kant van de Rocky Mountains. Het park biedt eigenlijk alles wat je van de natuur van Canada verwacht. Bergen, prachtige blauwe meren en natuurlijk ook gletsjers. Over het mooiste meer is het zelfs mogelijk om een boottocht te houden namelijk Lake Louise. Het park is maar liefst 6000 vierkante meter waardoor er dus echt meer dan genoeg te zien is. Ook het plaatsje Banff is absoluut de moeite waard om te bezoeken door zijn leuke winkels en gezellige sfeer. Zowel het National park als het stadje staan dus op de lijst van mooiste plaatsen van Canada.

De Niagara Watervallen

Een van de bekendste plekken ter wereld is ook een van de mooiste plekken van Canada. Namelijk de Niagara watervallen. Ook is de waterval een van de wereldwonderen en dat is natuurlijk niet zomaar. Je kunt de watervallen op een hele hoop verschillende manieren bezoeken, maar het is aan te raden om dit via een bootje te doen om de echte ervaring te beleven. Er is natuurlijk wel een risico dat je nat wordt. De grootste van de Niagara watervallen bevindt zich in Canada maar de overige 2 watervallen bevinden zich vooral in de Verenigde Staten. Het is dus ook een ideale manier om een stad in de VS te bezoeken als je toch al in de buurt bent.

Vancouver

De gigantische stad Vancouver is natuurlijk ook de moeite waard om te bezoeken en dus een van de mooie plekken in Canada. In de stad is een hoop te beleven. Zo vindt je er natuurlijk een hele hoop winkels en horeca voor de ultieme belevenis. Daarnaast is er ontzettend veel te doen qua musea en andere culturele plekken. Als hoogtepunt vindt je in de buurt van Vancouver ook nog de Capilano Suspension Bridge. Een prachtig uitzicht over de prachtige natuur van British Colombia vindt je wanneer je over deze hangbrug loopt.

Ottawa

De hoofdstad van Canada is natuurlijk ook zeker de moeite waard. Naar Ottawa kom je onder andere voor de National Gallery of Canada. Een van de bekendste musea ter wereld en absoluut een van de mooiste plaatsen van Canada. Uiteraard is het museum niet de enige reden om naar Ottawa te komen. Je vindt in Ottawa ook een hele hoop gezellige en smakelijke restaurants en kunt in de avond een drankje nuttigen in het bruisende avondleven van Canada. Wanneer je wat meer van de avonturen bent, kun je een raft huren en gaan raften op de Ottawa River. Dit is wel voor de echte durfallen omdat de Ottawa River een van de bekendste, maar vooral beruchtste plekken in Canada is. De rivier is ontzettend wild en daarom een van de spannendste raftplekken ter wereld. Absoluut een van de mooiste plaatsen van Canada dus.

Toronto met Lake Ontario

Toronto was ooit de hoofdstad van Canada, maar inmiddels is dat natuurlijk Ottowa geworden. Toch betekend dat niet dat Toronto niet op de lijst met mooie plekken in Canada en een echte must voor de reis naar Canada. Een echte aanrader in Toronto is toch het restaurant waarin je de hele skyline van Canada kan bekijken terwijl je lekker een hapje aan het eten bent. Daarnaast vindt je in Toronto natuurlijk meer dan genoeg te doen. Voor de culturele mensen onder ons is er voldoende te beleven qua musea en daarnaast vindt je ook in Toronto voldoende mogelijkheden wat betreft horeca en accommodatie. Het Lake Ontario is een van de mooiste natuurlijke plekken die Canada te bieden heeft. Het is een van de Great Lakes van Noord-Amerika en absoluut de moeite waard dus om te bezoeken. Toronto en Lake Ontaria staan dus niet voor niets op de lijst van mooie plekken van Canada.

Montreal

Dan hebben we bijna de mooiste plekken van Canada gehad. Toch is Montreal ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De stad staat bekend om zijn Franse en Engelse inwoners en is de moeite waard om te bezoeken bij een reis naar Canada. Als hoogtepunt vindt je in Montreal de Notre Dame Basilica. Deze prachtige kerk voor de culturele bezoekers van Montreal. Ook is er in Montreal een hoop te beleven en te bekijken zoals verschillende musea en een hoop gezellige restaurants en cafés om een hapje of drankje te nuttigen. Binnen Montreal vindt je Montreal Royal park wat ook een van de nationale parken van Canada is. Wanneer je je hier bevindt moet je zeker Mt Royal beklimmen. Een van de mooiste bergen van Canada die je vervolgens een heel mooi uitzicht geeft over de hele stad Montreal.

Tot slot

Dit zijn al een hoop redenen om Canada te bezoeken, maar er is nog veel meer moois te vinden voor de reis naar Canada. De mooie plekken in Canada zijn er in veelvoud en vooral voor mensen die houden van de natuur is het de moeite waard om een reis naar Canada te boeken. Het is natuurlijk vrij lastig om alle 50 nationale parken van Canada te bezoeken, maar mocht je dit willen dan is het aan te raden. Daarnaast is er nog veel meer te doen.