hotels blankenberge

Tips voor een paar dagen weg aan de Belgische kust

Deze week werd bekend dat de eerste echte versoepelingen van de corona maatregelen een feit zijn. Hierdoor kunnen we weer naar het buitenland reizen, in ieder geval naar landen met een code groen of geel. Eén van die landen is België en het grote voordeel daarvan is dat dat vlakbij is. We zien dan ook direct dat veel mensen op zoek gaan naar goedkoop overnachten aan de Belgische kust. Niet zo vreemd, want aan die Belgische kust is het heerlijk en je kunt er op allerlei verschillende manieren vertoeven, zoals in een kindvriendelijk hotel aan zee Blankenberge. Dit is een van de meest populaire badplaatsen van België, maar daarnaast zijn er ook nog andere fijne plekken aan die kust. Lees verder en we geven je wat tips voor een weekendje weg, of een vakantie deze zomer.

Blankenberge heeft een groot breed strand en er is van alles te doen

Zoals gezegd is Blankenberge een van de meest populaire strandbestemmingen in België. Het is een gezellige, maar daardoor ook een behoorlijk drukke, plaats – zeker in de zomer. Er is voldoende te doen voor jong en oud, wat het vooral voor gezinnen een erg fijne bestemming maakt. Er wordt normaal gesproken van alles georganiseerd in die zomermaanden, denk daarbij aan muziekfestivals, rommelmarkten, mini-concerten en vuurwerkshows. In hoeverre die dit jaar doorgaan is natuurlijk maar de vraag. Gelukkig is het strand in ieder geval erg fijn: super lang en breed met allerlei leuke strandtenten. De ene heel hip, de ander weer perfect voor gezinnen. Blankenberge is overigens ook de enige stad van België met een pier: de Belgium Pier. Leuk om overheen te wandelen, en ga tijdens die wandeling ook zeker even in de haven kijken.

Rust vind je op het strand van De Haan

Waar Blankenberge een mooi strand en pier heeft, val de stad wat tegen. Dit in tegenstelling tot de Haan, wat dan weer een van de leukste plaatsen is aan de Belgische kust. Badplaats De Haan wordt niet voor niets het pareltje van de kust van België genoemd. Het ligt tussen Blankenberge en Oostende en wordt daardoor een beetje overschaduwd door de buursteden die veel groter zijn. Dit kan echter ook een voordeel zijn, want De Haan is klein, maar gezellig. De mensen die voor een dagje naar de Belgische kust gaan, kiezen vaak voor de grotere steden, waardoor het in De Haan lekker rustig blijft. De rust en het prachtige lange strand zijn dé redenen om voor deze Belgische badplaats te kiezen. 

Oostende kenmerkt zich als een echte stad waardoor je niet alleen aan het strand gebonden bent voor vermaak

In dit rijtje mag Oostende ook niet ontbreken, omdat dat eigenlijk de enige echte stad aan de Belgische kust is. Oostende heeft een leuk centrum, hele fijne parken en veel winkels, waardoor je je niet per se op het strand hoeft te vermaken. Of dit uiteraard kan afwisselen. Ook in de winter is Oostende hierdoor een ware aanrader en zijn de prijzen van kamers en vakantiehuisjes vaak wat lager. Ook Oostende is een stad waar veel georganiseerd wordt. Zo is er in de zomermaanden iedere week wel een nieuw evenement met films of bijvoorbeeld muziek.Wie van lekker eten houdt heeft in Oostende zoveel keus: niet alleen goede restaurants, maar hier vind je ook hele hippe lunch- en koffie tentjes voor een snelle hap.