mediterrane tuin

Op vakantie in eigen tuin, zo creëer je een mediterrane tuin!

In de winter wegdromen bij gedachten over de lente, dat is iets wat we allemaal wel eens doen. Vooral op die grijze, natte koude dagen is het fijn om te beseffen dat daar ook weer een einde aan komt. En waarom dan niet eens nadenken over de indeling en sfeer van je tuin? Misschien kom je deze winter wel tot de conclusie dat die tuin wel wat verbeteringen kan gebruiken, of misschien zelfs wel een totale make over. In dat geval: wat dacht je van een mediterrane tuin? Met zo’n tuin heb je elke dag een vakantiegevoel! Klinkt dit interessant? Lees dan snel verder hoe je die vakantie in eigen tuin kunt creëren.

Ga op zoek naar tuinmeubelen met een Mediterraans karakter

Een deel van de sfeer die je tuin uitstraalt, komt natuurlijk van de meubelen die erin staan, zoals de tuintafel. Tegenwoordig heb je bij een expert als Kees Smit Tuinmeubelen een enorme keuze aan tuinmeubilair met een mediterraans karakter. Om helemaal bij te komen in je mediterrane tuin is een loungehoek een echte aanrader. Eigenlijk mag die niet ontbreken. Je kunt hier best voor een relaxte hoek kiezen, waarin je bijvoorbeeld een lekkere loungebank plaatst. Een strakke opstelling past immers niet bij het karakter van je tuin. Teakhout is ook een uitstekende optie om die mediterrane sfeer neer te zetten!

Een mediterrane tuin is een tuinstijl die de exotische sfeer uitstraalt die ook veelvuldig terug te vinden is in de mediterrane landen Dat zijn de landen aan de Middellandse zee zoals Spanje, Frankrijk, Italië, Kroatië, Griekenland, etc. Het is een tuinontwerp dat zich kenmerkt zich door een vrolijke uitstraling, die gerealiseerd wordt door ronde vormen, vrolijke kleuren en asymmetrische lijnen. Je brengt dus als het ware de Méditerranée naar je eigen achtertuin.

Elke tuin kan een mediterrane uitstraling krijgen

Het leuke van een mediterrane stijl is dat je deze in ieder formaat tuin kunt integreren. Zelfs een kleine stadstuin kun je een leuke zonnige tuinstijl geven. Natuurlijk moet je ervoor oppassen dat je de tuin niet omvormt tot een kitscherig geheel, maar als je de kleur en het materiaal met zorg kiest, kun je hier echt iets moois van maken. Je kunt zelfs een balkon van een mediterrane sfeer voorzien! Een mediterrane tuin is perfect om op een exotische manier tot rust te komen in je eigen tuin.

De natuurlijke, ronde lijnen en frivoliteit geven een tuin die mediterrane sfeer

Bij een mediterrane omgeving gaat het niet om netheid en strakke vormen. Juist de natuurlijke, ronde lijnen en frivoliteit geven een tuin die mediterrane sfeer. Het hoeft geen perfecte indeling te worden, je kunt vrij te werk gaan. Kijk wat wel en niet goed voelt. Je hoeft dus niet met een waterpas de strakke lijnen te gaan controleren. Een mediterrane tuin is immers iets anders dan een klassieke tuin. Rechte vormen zijn ook helemaal niet nodig. Om hier leuk mee om te gaan, kun je je misschien laten inspireren door foto’s of afbeeldingen van eerdere reisjes naar een mediterraans gebied. Je hebt de mooiste plekjes misschien wel vastgelegd!

Zet je favoriete planten en bomen zoals de olijfboom in je tuin en creëer een heerlijke sfeer zoals je die normaal alleen vindt in het Middellands zeegebied. Je zult heerlijk tot rust komen in jouw tuin, die dagelijks een vakantiesfeer zal uitstralen. Fiesta in de lage landen!