mooie-plekken-van-griekenland

Drie mooiste plekken van Griekenland op een rijtje

Heb jij plannen een vakantiehuis in Griekenland te gaan huren maar heb je nog geen idee waar dan precies? Graag zetten wij de drie mooiste plekken van Griekenland voor je op een rij. Daarbij hebben we een keuze gemaakt uit de drie leukste en mooiste eilanden, van de in totaal 6.000 eilanden die Griekenland rijk is. Wist je wel dat veel van deze eilanden onbewoond zijn? Als je op een van genoemde eilandjes een vakantiehuis, dan beleef jij de vakantie van je leven.

Santorini met de witte huizen met die prachtige blauwe daken

mooiste plekken van griekenland

Dat valt bepaald nog niet mee zeg, de drie mooiste plekken van Griekenland benoemen. Griekenland heeft namelijk zoveel moois te bieden, dat het gewoon erg lastig kiezen is. Toch hebben we een poging gewaagd. Als eerste willen we Santorini noemen. Dit eilandje staat bekend om de witte huizen met de prachtige blauwe daken. De rotsen komen er letterlijk uit de zee en alles op het eiland doet schilderachtig aan. Het uitzicht is vanaf elke plek op het eiland adembenemend mooi, terwijl het eilandje diverse wijnboerderijen rijk is. Bezoek het plaatsje Oia, geniet van de zonsondergang en mijd het hoofdseizoen, dan is het namelijk wel heel erg druk op het eiland.

De perfecte combinatie van een hagelwit strand en een helderblauwe zee

Tweede eilandje dat we je van harte aanbevelen is Kefalonia. Hier tref je geen massatoerisme, wél schitterende en zeer kleurrijke bloemen en planten. De baaitjes zijn rustig en aanrader is zeker Myrtos beach: de perfecte combinatie van een hagelwit strand en een helder blauwe zee. Kefalonia is daarnaast het eiland van de pure smaken en pure geuren.

Zakynthos is het historische eiland bekend van de olijfboomgaarden

Derde tip die we je geven en waar je beslist een vakantiehuis zou kunnen huren is het eilandje Zakynthos. Het eiland is in alles idyllisch en interessant is ook de rijke historie van het eiland. De zandstranden zijn er adembenemend en de zee is overal rondom het eiland kristalhelder. De kliffen bieden je werkelijk adembenemend mooie vergezichten. Bovendien is het goed toeven in de kleine dorpjes die het eiland rijk is. Tenslotte; Zakynthos is het eiland van de olijfbomen, het aantal olijfboomgaarden is dan ook niet meer te tellen.