wellness

Tips voor een heerlijk dagje wellness

Toe aan een dagje ontspanning? Even weg uit het drukke leven en helemaal tot rust komen. Ga dan voor een dagje wellness! Warm op in de sauna’s, koel af in de baden en geniet van een lekkere massage. Een dag helemaal genieten! Of misschien maak je er wel een minivakantie van. Het kan allemaal. Zorg wel je goed bent voorbereid. Hoe je dat doet? We geven je graag een paar tips! 

Reserveren 

Het is vaak best druk bij een wellness resort, vooral in de weekenden of in vakanties. Het is om die reden altijd slim om van tevoren te reserveren. In de meeste gevallen hebben resorts een website waar je dit alvast kunt doen. In de huidige corona pandemie is dit overigens verplicht in wellnesscentra. 

Ben je van plan om een dagje wellness of misschien wel wellness met overnachting te boeken? Neem dan ook zeker een kijkje op Social Deal. Hier staan vaak leuke acties op met hoge kortingen! 

Wat neem je mee?

Eén van de belangrijkste dingen die je absoluut niet mag vergeten is een reserveringsbewijs. Deze krijg je bij het boeken. Zorg dat je deze uitprint of makkelijk terug te vinden is op je telefoon. Daarnaast moet je denken aan badkleding. In de meeste resorts zijn er huisregels opgesteld die aangeven welke (bad)kleding je moet dragen. Waar je vooral aan moet denken tijdens het inpakken van je tas is badkleding, badjas, badslippers en een badhanddoek. Meestal kun je een badjas en badhanddoek ook huren bij het resort. Het is ook aan te raden om een boek of tijdschrift mee te nemen, zo kun je lekker ontspannen lezen na een saunaronde. 

Is een dag wellness niet genoeg en ga je liever voor een dagje wellness met overnachting? In dat geval is een boeking bij één van de vele wellness hotels aan te raden. Tip voor een wellness hotel in Limburg: Thermae 2000, één van de meest geliefde spa centra van Nederland. 

Badkleding aan of uit?

Veel wellness resorts hebben ‘speciale’ dagen. Dit kunnen bijvoorbeeld dagen zijn dat alleen vrouwen een bezoekje brengen of badkledingdagen, waar het dragen van badkleding verplicht is. Deze dagen zijn ideaal voor mensen die het niet fijn vinden om helemaal naakt de sauna in te gaan. Ga jij liever naar de sauna mét badkleding? Check dan goed van tevoren wanneer deze badkledingdagen zijn. 

Andere voorbereidingen 

Zorg dat je woning is opgeruimd voordat je vertrekt. Dit klinkt misschien gek, maar door thuis te komen in een opgeruimd huis houd je het uitgeruste gevoel langer vast. Wat ook niet heel onbelangrijk is: zorg dat je al je werk wat je af moest maken, ook af hebt. Je wilt namelijk niet over werk nadenken als je in de sauna zit. 

Daarnaast is het fijn om comfortabele kleding aan te trekken. Na zo’n relaxte dag heb je echt geen zin meer om je in die skinny jeans te hijsen. Zorg er verder ook voor dat je geen plannen meer hebt als je terugkomt van je dagje wellness. Hier heb je waarschijnlijk niet de energie voor na zo’n relax dagje. Blijf vooral in de rustgevende flow en ga ’s avonds lekker op de bank liggen. Doe je voordeel met deze tips én geniet van een heerlijk dagje wellness!