Geniet van de natuur op Madagaskar

Geniet van de natuur op Madagaskar!

Madagaskar, een land dat beroemd is om zijn lemuren, enorme baobab bomen, vogelspotting en oerwouden, biedt bezoekers een rijke speeltuin om te verkennen. Er zijn uitgestrekte canyons en kloven, grote watervallen en een divers landschap dat het hele eiland overspant. De ene dag ben je in een tropische jungle, de andere dag in een dorre vlakte en een paar uur later sta je op een ongerept strand. Het landschap hier is anders dan alle andere bestemmingen waar je ooit bent geweest. 

Gelegen op 400 kilometer van de oostkust van Afrika, is Madagaskar bijna zo groot als Frankrijk. Het heeft een bevolking van meer dan 20 miljoen, maar ziet slechts 300.000 toeristen per jaar. Reizen door Madagaskar is een beetje een uitdaging, maar ook ongelooflijk de moeite waard. Hierdoor krijg je een veel ruigere, uniekere ervaring. Deze blog voor Madagaskar helpt je de reis van je leven te plannen, geld te besparen en ervoor te zorgen dat je het meeste uit je tijd haalt op deze buiten de gebaande paden gelegen bestemming.

ontdek Madagaskar

Walvissen spotten

Tussen juni en november migreren meer dan 7.000 bultruggen van Antarctica naar Madagascar om te broeden. Als je in die tijd met de boot naar Île Sainte Marie gaat, heb je een grote kans om er te spotten, wat absoluut prachtig is om te zien. Bovendien zit je hier niet met veel toeristen hutje mutje op een boot te strijden om een ​​foto. Volwassen bultruggen groeien tot 16 meter lengte en wegen meer dan 30 ton. Je kunt ook de minder algemene Omura-walvis (dwergvinvis) rond Madagaskar zien. 

de natuur op Madagaskar

Ontspan op Île Sainte Marie

Terwijl iedereen naar Nosy Be gaat voor de resorts kun je, als je iets meer lokaal, goedkoper en meer ontspannen wilt naar Île Sainte Marie gaan. Deze voormalige piraten hoofdstad (het schip van de 17e-eeuwse piraat Captain Kidd zonk in de buurt) ligt voor de oostkust en is een ontspannen eiland vol kleine baaien, een piratenkerkhof en heerlijk eten. De stranden zijn niet zo goed als Nosy Be, maar er is een prachtig wit zandstrand in het zuiden van het eiland dat maar weinig mensen bezoeken. Dit is ook het beste deel van het land om walvissen te spotten. 

Ranomafana Nationaal Park

Dit is een van de beste plekken in het land om lemuren te zien, aangezien er twaalf verschillende soorten lemuren leven. Naast lemuren zijn er de beroemde giraffe kevers, evenals veel vogels, kameleons, meer dan 130 soorten kikkers en andere dieren in het wild. Van de meerdere beschikbare routes raden we aan de ochtendwandeling te doen, daarna de middag- en nachtwandelingen bij de secundaire ingang (hiervoor is een gids vereist). De meeste tours slaan de laatste wandelingen over, dus als je ze doet, krijg je vaak het hele park voor jezelf. Vanwege de populariteit van het park is er een dagelijkse limiet voor het aantal mensen dat het park kan bezoeken, dus het is het beste om in het laagseizoen te gaan. 

de mooiste plekken op Madagaskar

Bezoek Toliara

Dit kleine stadje aan de westkust staat bekend om zijn expats, pizza (een zeer populair gerecht in het land) en als vertrekplek voor duikexcursies naar het Great Reef. Er is niet veel anders te doen dan op het strand te zitten en te ontspannen. Het rijden op de N7 (de enige noord-zuid snelweg) is ook erg mooi, aangezien je onderweg Ranomafana National Park, Isalo National Park en andere prachtige vergezichten kunt bewonderen! 

Verken Antananarivo

De hoofdstad van Madagaskar, kortweg Tana genoemd, is een ruige stad met vreselijk verkeer, maar er is hier veel geschiedenis en cultuur die een kort bezoek de moeite waard maken. Bekijk het lemurpark en de Rova (het oude paleis).

alles over Madagaskar

De Zeboe

Zeboe is een soort koe met een grote bult op zijn rug. Het is meer een werkdier, zoals een os, en je ziet ze overal in het land, ze worden zelfs gebruikt als bruidsschat op bruiloften. Het is het enige soort rundvlees hier, en het staat altijd op het menu. Het vlees is echt taai (dankzij al het werk dat de dieren op het land doen) en is dus het lekkerst in een stoofpotje. Probeer het zeker eens als je hier bent!

Rijd over de N5

In noordelijke richting, langs de oostkust van Toamasina naar Maroantsetra, is deze weg – en ik gebruik het woord “weg” losjes – een avontuur vol kuilen door enkele van de ruigste en meest ongerepte gebieden van Madagaskar. Het is ook je beste kans om de beroemde aye-aye-maki te zien, die op een buidelrat lijkt. De weg slingert zich door de dichte jungle, over rivieren en door kleine stadjes in een van de meest onontwikkelde delen van het land. De Route Nationale 5 (N5), die zich 400 kilometer uitstrekt, is misschien wel de slechtste weg van het land. Veel secties zijn vaak onbegaanbaar, men zegt dan ook dat het meer dan 24 uur duurt om de hele “weg” te rijden.

de mooiste natuur op Madagaskar