Dit mag je zeker niet missen in Los Angeles

Dit mag je niet missen in Los Angeles

Los Angeles is de op één na grootste stad van de Verenigde Staten en de grootste stad van Californië. Het is een uitgestrekte metropool vol (wannabe) acteurs, muzikanten, surfers en heel veel verkeer. Met slechts een paar toeristische attracties is dit een stad waar je van het leven geniet: eten, drinken, naar het strand gaan, hardlopen, een concert bijwonen. Het is een stad om te genieten, pas dan zie je de magie van de stad. En in de volgende bezienswaardigheden!

Verken de oude binnenstad van Pasadena

Het historische centrum van Pasadena ligt op slechts tien minuten van Los Angeles. Het is een voetgangersvriendelijke zone die zich uitstrekt over tweeëntwintig blokken. Het staat vol met leuke boetiekjes en restaurants en is ook een populaire uitgaansgelegenheid. Het is een eclectisch gebied waar mensen van alle leeftijden komen rondhangen.

pasadena LA

Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood is de enige werkende filmstudio én themapark ter wereld. De Studio Tour duurt een uur en geeft je een kijkje achter de schermen van Hollywood, inclusief een bezoek aan de vliegtuigcrashscène uit War of the Worlds, Peter Jackson’s King Kong en het Bates Hotel van Psycho. Het themapark is de thuisbasis van de Harry Potter, Jurassic World en The Simpsons. Een dagkaart kost $ 109-129 USD. Als je dit te duur vindt, kun je ook genieten van winkels, restaurants en sfeer op Universal’s City Walk. 

universal studios LA

Maak een strandwandeling

De stranden van Los Angeles zijn een geweldige plek om te wandelen, mensen te kijken of gewoon te luieren in de zon. Venice Beach en Santa Monica zijn twee van de bekendste stranden. De Santa Monica Pier, gebouwd in 1909, is ook een leuke manier om een ​​middag door te brengen dankzij de leuke ontspannen sfeer direct aan het strand.

venice beach

Sunset Boulevard

Misschien wel een van ’s werelds beroemdste straten ter wereld, Sunset Blvd begon als een route tussen de chique wijken van de sterren en de Hollywood-studio’s. Het loopt van het centrum naar de oceaan en passeert de “Sunset Strip” met zijn stranden en filmstudio’s onderweg. Breng wat tijd door op straat en kijk of je beroemdheden kunt spotten!

sunset boulevard

Winkelen op de Farmers Market & The Grove

Er is een geweldige boerenmarkt met veel vers brood, fruit, groenten en een heerlijke food court. In de buurt is een openluchtwinkelgebied met alle grote merken en een bioscoop. Het is een leuke plek om een ​​middag door te brengen. Je kunt ook de geschiedenis van de boerenmarkt leren kennen terwijl je een deel van het eten proeft.

farmers market LA

Bezoek de bibliotheek in Huntington 

Deze prachtig ontworpen bibliotheek in het nabijgelegen Pasadena heeft een Chinese en Japanse tuin. Daarnaast heeft de bibliotheek een aantal ongelooflijk zeldzame en waardevolle boeken, waaronder een exemplaar van The Canterbury Tales uit de 15e eeuw en een 14e-eeuwse Gutenbergbijbel, die je kunt zien in de grote tentoonstellingshal). Het is open van 10.00 tot 17.00 uur en tickets kosten $ 25 USD tijdens de week en $ 29 USD in het weekend.

huntington library

Verken het California ScienCenter

Dit is een kindvriendelijke attractie met een verscheidenheid aan educatieve tentoonstellingen over onderwerpen variërend van tot ruimte en luchtvaart. Het hoogtepunt is de Amerikaanse spaceshuttle Endeavour. Het is gratis om te bezoeken, maar parkeren kost tussen $ 12-15 USD, en je moet extra betalen voor speciale tentoonstellingen en IMAX-films.

california sciencenter

Ga erop uit: ga wandelen

Los Angeles heeft veel prachtige wandel- en hardlooproutes, waarvan de bekendste Runyon Canyon is. Er zijn een aantal goed gemarkeerde routes, waaronder een lus van 3 kilometer en een lus van 4 kilometer (met meer hoogteverschil). Er is ook een meer inspannende wandeling van 5 kilometer naar de top van het park. 

cunyon canyon LA

Ga naar het iconische ‘Hollywood Sign’

Je kunt naar het beroemde Hollywood-bord wandelen via paden die open zijn van zonsopgang tot zonsondergang in Griffith Park. Vanaf hier heb je een weids uitzicht over Hollywood, wat vooral mooi is bij zonsondergang met de stadslichten voor je uitgespreid. De drie routes om hier te komen (van de gemakkelijkste tot de moeilijkste) zijn de Mt Hollywood Trail, de Brush Canyon Trail en de Cahuenga Peak Trail. Verwacht minstens een paar uur met het wandelen van deze routes door te brengen.

hollywood sign

Bezoek het Grammy Museum

Met tentoonstellingen, interactieve ervaringen en talloze films leidt dit museum je door de hele muziekindustrie en haar geschiedenis, evenals de carrières van eerdere Grammy-winnaars. Het is geen hoogtepunt van de stad, maar als je een muziekliefhebber bent, is het een van de leukste dingen om te doen. De toegang is $ 15.

grammy museum

Lees ook: Voorbereiding op reis naar Amerika