bezienswaardigheden in Bangkok

De do’s en don’ts bij een bezoek aan Bangkok

Hoewel de Thaise hoofdstad Bangkok een moderne kosmopolitische stad is, nemen de meeste inwoners van deze stad hun eeuwenoude tradities zeer serieus. Als je respect van de lokale bevolking wilt verdienen, zul je dat deels ook moeten doen. Hieronder zullen we enkele do’s en don’ts bespreken die elke buitenlander moet weten voordat hij een vlucht naar Suvarnabhumi Airport boekt. Vertrouw ons, je bespaart jezelf een hoop schaamte in Bangkok als je deze tips serieus neemt.

Probeer wat Thais te spreken

Laten we eerlijk zijn, Thai is een uiterst uitdagende taal om onder de knie te krijgen. Omdat Thai geen historische connectie heeft met de Romaanse talen, zijn er geen verwanten om westerlingen te helpen raden naar de betekenis van woorden. Gelukkig voor jou begrijpen de meeste Thaise mensen hoe moeilijk het is voor een westerling om hun taal te leren. Dus als je probeert in hun moedertaal te spreken, zullen de meeste Thais je erg dankbaar zijn, en je zult het veel gemakkelijker hebben. Profiteer van online bronnen zoals FSI-taalcursussen of de Speak Thai-app om de basis van de Thaise grammatica en uitspraak te leren. 

bangkok

De Thai en hun volkslied

De Thaise mensen uiten hun patriottisme graag twee keer per dag door te pauzeren en te luisteren naar het Thaise volkslied, ook bekend als Phleng Chat Thai. Als je rondloopt in een openbare ruimte, in de metro, of zelfs tv kijkt om 8 uur of 18 uur, hoor je het Thaise volkslied luid en duidelijk. Ook al ben je een buitenlander, het wordt als extreem respectloos beschouwd als je niet stopt en je respect betuigt wanneer dit volkslied in het openbaar wordt gespeeld. Er wordt ook van je verwacht dat je gaat staan ​​wanneer je het koninklijke volkslied van de Thaise koning hoort, ook wel bekend als Sansoen Phra Barami. Meestal hoor je Sansoen Phra Barami voor een film of liveshow.

national anthem thailand

Altijd de schoenen uit voor je een huis om tempel betreedt

Zoals in veel andere Aziatische culturen doen de Thai altijd hun schoenen uit voordat ze een privéwoning of een boeddhistische tempel binnengaan. Er zijn ook een paar restaurants en winkels die van hun gasten eisen dat ze hun schoenen uitdoen, dus zorg ervoor dat je de bewegwijzering leest en rondkijkt naar andere winkelbezoekers voordat je ergens naar binnen gaat. Een gemakkelijke manier voor westerlingen om deze gewoonte aan te leren, is door te investeren in schoenen die gemakkelijk aan en uit te trekken zijn. Overweeg om een ​​paar teenslippers of wandelsandalen te gebruiken als belangrijkste schoeisel in Bangkok.

temple thailand

Niet te bloot gekleed

Hoewel de mode van Bangkok de afgelopen jaren aanzienlijk losser is geworden, willen de meeste inwoners dat je fatsoenlijke kleding draagt. Dit betekent in feite dat je moet voorkomen dat je te veel huid blootlegt en geen extreem strakke kleding moet dragen. Indien mogelijk moet alle kleding netjes, schoon en vrij van overmatige logo’s zijn. Hoewel een lange broek de voorkeur heeft, kunnen mannen smaakvolle korte broeken dragen zolang ze niet naar een tempel gaan. Vrouwen moeten kleding dragen die hun schouders, benen en decolleté zoveel mogelijk bedekken. Als je deze kledingregels met gezond verstand volgt, zul je geen problemen hebben om respect te verdienen van de meeste Thaise inwoners.

Respect voor de koninklijke familie

Het niet respecteren van de Thaise koninklijke familie is een grote zonde in Thailand. Het is inderdaad illegaal om iets slechts over de koninklijke familie te zeggen terwijl je in Thailand bent. Geloof het of niet, je kunt tussen de 15 en 20 jaar krijgen als je wordt betrapt op iets negatiefs over de Thaise royalty’s. Dit omvat zelfs symbolische gebaren zoals scheuren of stampen op Thais geld met een afbeelding van de koning of koningin erop. Het is ook tegen de wet om een ​​exemplaar van ‘The King and I’ of ‘Anna and the King’ te bezitten terwijl je in Thailand bent. De lokale bevolking vindt dat deze films extreem respectloos zijn in hun weergave van de nobele Thaise monarchie.

koning thailand

Drink voldoende water

Ongeacht de tijd van het jaar je moet onthouden dat je veel water moet drinken om uitdroging te voorkomen. Dit is vooral het geval als je dehydraterende dranken zoals alcohol of koffie drinkt. Je moet ernaar streven om elke dag ten minste acht glazen gezuiverd water of bronwater te drinken.

Hoewel je de lokale bevolking misschien uit de kraan ziet drinken, wordt het ten zeerste afgeraden voor buitenlanders. De meeste Thai hebben een immuniteit opgebouwd maar het water uit de kraan kan bij westerlingen ernstige reacties veroorzaken.

floating market thailand

Regels omtrent het wijzen

Met je vingers of voeten naar mensen wijzen wordt in de Thaise cultuur als onbeleefd beschouwd. Inderdaad, de voeten worden beschouwd als het laagste deel van het lichaam, dus als je je voeten gebruikt om naar iemand te wijzen, is het bijna alsof je tegen ze vloekt. Wijs onder geen enkele omstandigheid met je voeten naar andere mensen of boeddhistische beelden. Om iemands aandacht te trekken of iets aan te geven, kun je beter je kin gebruiken dan je vingers. We raden je aan om alleen met je handen naar levenloze objecten, menu-items of dieren te wijzen. Als je echter naar deze dingen gaat wijzen, wordt het als meer respectvol beschouwd om je hele hand te gebruiken in plaats van een of twee vingers.

dit moet je zien in bangkok

Lees ook: Een rondreis door Australië en Azië, twee continenten die perfect te combineren zijn