garden-route

De tuinroute in Zuid Afrika, de plekken die je MOET zien!

De Garden Route Zuid Afrika is een must wanneer je op vakantie gaat in Zuid Afrika. De tuinroute in Zuid Afrika is een van de bekendste autoroutes in Zuid Afrika en het is een van de mooiste autoroutes ter wereld. De Garden Route Zuid Afrika moet je een keer gezien hebben, je rijdt langs en over de kustwegen langs adembenemende stranden en dwars door het platteland. Onderweg heb je een grote kans om wilde dieren te spotten zoals olifanten, walvissen en schildpadden. In de Garden Route Zuid Afrika vind je een aantal mooie accommodaties waar je geweldig kunt eten. De Zuid Afrika tuinroute heeft alles wat je wil voor een fantastische roadtrip ervaring door het zuiden van het prachtige Zuid Afrika. Eerder bespraken we al de beste safari bestemmingen in Afrika, in dit artikel nemen we de mooiste stops met je door die je gezien moet hebben wanneer je de tuinroute in Zuid Afrika langsgaat met de auto.

Top bezienswaardigheden tuinroute in Zuid Afrika

Het Addo Elephant Park

Op de tuinroute in Zuid Afrika is dit een stop waar je zeker even moet gaan kijken. Het Addo Elephant Park op de Garden Route Zuid Afrika is een van de bekendste wildparken ter wereld. Je kunt prima met je eigen auto door dit park rijden. Wanneer je vanuit het zuiden kijkt, dan is het eerste deel van het park dichtbegroeid. Hierdoor zul je heel goed moeten zoeken om de dieren te kunnen zien. Wanneer je echter een stukje verder doorrijdt, dan heb je een prachtig uitzicht over het gehele park met als achtergrond de fantastisch mooie zee. Het is zeker een park dat zijn naam waardig is, je ziet namelijk de hele tijd niets anders dan olifanten. Met een klein beetje geluk, is het zeker niet uitgesloten dat je de big five zult spotten. Daarnaast heb je niet één, maar allerlei diverse uitzichtpunten waar je even je auto kunt verlaten. Let wel, dit is op eigen risico. Wordt niet te enthousiast, want wanneer je te ver gaat dan kan het ook gevaarlijk worden.

De Alexandria Sand Dunes

Een ritje over de tuinroute Zuid Afrika is niet compleet zonder een bezoekje te brengen aan deze plek. Deze licht op enkel 5 kilometer afstand van het Addo Elephant Park. Het zijn enorme duinen waarvan het totale gebied maar liefst 42 vierkante kilometer bedraagt. Deze duinen zijn zo bijzonder omdat dit een van de weinige onaangetaste duingebieden in het land is.

Jeffreysbaai

Wanneer je tijdens je trip over de tuinroute in Zuid Afrika even een tussenstop wilt maken voor een goede lunch, dan kun je stoppen bij de Jeffreysbaai. Dit is een heel klein dorp wat bekend staat als een van de beste plekken in Afrika om te gaan surfen.

Het Tsitsikamma National Park

Dit park is een van de mooiste parken in heel Afrika, en daarnaast is het zeker het mooiste park op de Zuid Afrika tuinroute. Het park is een natuurpark dat bekend staat om onder andere een van de mooiste regenwouden en een fantastisch mooie kustlijn die een lengte heeft van maar liefst 80 kilometer. Je kunt er ook andere activiteiten uitvoeren dan enkel het maken van een wandeling. Het park is uitermate geschikt om te ziplinen, te kajakken, je kunt er bungeejumpen, en wanneer je een iets minder ruige avonturier bent dan kun je er ook dolfijnen spotten!

Plettenberg Bay

De volgende op de lijst van plekken op de Zuid Afrika tuinroute is Plettenberg Bay. Plettenberg Bay is een natuurgebied waar je kunt genieten van een hoop mooie groene natuur. Daarmee is dit een plek die het zeker de moeite waard is om te bezoeken, je zult je ogen niet geloven wanneer je er komt. Hiermee heeft Plettenberg Bay zijn plaats op de lijst van plekken op de tuinroute in Zuid Afrika meer dan verdient.

Hermanus op tuin route Zuid Afrika

Ook een onmisbare plek op de tuinroute Zuid Afrika, Hermanus. Dit is een van de meest sfeervolle kustplaatsen op de route. Onder sommigen bestaat er nog onenigheid of dit plaatsje nu wél of niet op de route ligt. Het is in ieder geval ten zeerste aan te raden om het te bezoeken. Het staat vooral bekend als de ideale plaats voor het spotten van walvissen. Je hebt de meeste kans om deze prachtige dieren te spotten wanneer je in de periode van augustus tot november gaat. Ze zijn er in de andere maanden van het jaar ook, maar in deze periode heb je veel meer kans om deze geweldige dieren in het echt te kunnen spotten.

Wanneer je op het juiste moment op deze plek bent dan heb je al snel kans op succes. Je kunt dan al gauw een aantal enorme walvissen zien zwemmen. Wanneer je dan nog tijd over hebt, dan zou je met een bootje een klein stukje de zee op kunnen gaan om de dieren eens écht goed van dichtbij te kunnen zien.

Knysna

Knysna ligt niet ver van Plettenberg Bay af, het is een plek waar je mooie uitzichten hebt over de prachtige bergen in Zuid Afrika. Ook hier kun je genieten van al het mooie groen, logisch dat deze plek op de tuinroute Zuid Afrika ligt. Wanneer de zon schijnt dan is het uitzicht op zijn allermooist. Daarnaast liggen er ook genoeg meertjes en rivieren waar je even lekker kunt zwemmen in echt natuurwater. Je kunt ook heerlijk gaan lunchen of dineren bij het East Head Café wanneer je echt honger hebt. Een heerlijke maaltijd in combinatie met het prachtige uitzicht, zeker weten een plek die je moet zien!

Het keurboomstrand

Een mooie en adembenemende plaats die zeker op de lijst thuishoort is het keurboomstrand. Deze plek is relatief onbekend, maar daarom is het wellicht juist mooi als je deze plek hebt gezien. Het uitzicht is adembenemend en het is net of je een sprookje binnenwandelt. Het is een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen, en daarnaast zit er in de buurt ook een van de beste Italiaanse restaurants in de omgeving. Wanneer je nog naar een goede accommodatie op zoek bent, dan is het Arch Rock Guesthouse zeker een goede plek in de buurt van het keurboomstrand. Deze accommodatie ligt tevens niet ver van het Italiaanse restaurant af.