De leukste verborgen plekken van Londen

Wie een citytrip naar Londen plant, zal zich de keuze niet beklagen. Toch is het lastig om te bepalen wat je gaat doen tijdens het bezoek aan de Britse hoofdstad. Daarom geven we je vier tips over de leukste verborgen plekken van Londen. Lees je mee?

De eerste stap is boeken van je reis. Persoonlijk kan ik aanbevelen om een weekendje naar Londen via Stedentrips.nl te regelen.  Alle hotels hebben een persoonlijke selectie doorstaan. Hierdoor kom je via Stedentrips.nl niet alleen in een goed hotel terecht, alle reizen worden ook tegen scherpe prijzen aangeboden. De stad Londen draait niet alleen om de bekende attracties en beroemde locaties. Sommige van de meest schilderachtige plekken zijn ook de meest onbekende. In deze blog “Londen, de leukste verborgen plekken” enkele tips van plaatsen in de Engelse hoofdstad die de moeite waard lonen om te bezoeken in plaats van de klassieke bezienswaardigheden als Buckingham Palace of Madame Tussaud. Een kleine gids wie op zoek is naar alternatieve uitstapjes. Plekjes die zijn weggestopt buiten de gebaande paden.

Tip 1: De dierenbegraafplaats in Hyde Park

Zowel de inwoners als de toeristen zijn dol op het Hyde Park in Londen. Deze enorme groene long in het centrum van de stad wordt in alle seizoenen druk bezocht. Maar wist je ook dat Hyde Park een dierenbegraafplaats heeft. Het werd in 1881 opgestart door mijnheer Winbridge, die poortwachter was van Victoria Lodge. Blijkbaar was de eerste hond die werd begraven een Maltese terrier, genaamd Cherry. Het werd meteen trendy en hip voor de Londense rijke mensen om hun huisdieren te begraven in Hyde Park. Die traditie wordt nog steeds voortgezet.

Tip 2: Windmolen in Brixton

Als je aan windmolens denkt, verwacht je die te vinden tijdens een stedentrip in Nederland zoals een dagtrip naar Breda. Maar ook Londen telt een windmolen in Brixton. Het dateert van 1816 en werd tot 1862 gebruikt als een werkende windmolen. Bij het begin van het millennium werd een campagne opgestart om de molen te herstellen. In 2011 werd de windmolen officieel heropend. In de meeste weekends kan je deze molen van binnenuit bekijken om originele Instagram-foto’s te maken.

Tip 3: Een politiekantoor midden op Trafalgar Square

Trafalgar Square is een drukbezochte trekpleister bij toeristen die Londen bezoeken. Je moet wel kijken dat je er niet aan voorbij loopt, maar dit gebouw was een klein politiekantoor om demonstranten in de gaten te houden. Tegenwoordig wordt dit niet meer gebruikt en doet dienst als bergplaats voor bezems in Westminster Council.

Tip 4: Light of Soho, mekka van creatievelingen

Soho is een labyrint van verrassingen. Hoe vaak je het ook bezoekt, er zijn altijd dingen die je opnieuw ontdekt zoals Lights of Soho. Deze sociale onderneming herbergt cultuur, een galerij en een bar onder één dak. Hun missie is om artiesten en creatievelingen te ondersteunen. Een koffie drinken helpt het project financieel te ondersteunen. 

Ben je al eens in Londen geweest en ga liever op ontdekking in een onbekende stad? Bekijk dan de top-10 andere citytrips in Europa. Volgende steden genieten de voorkeur: Florence, Londen, Madrid, Lissabon, Wenen,Parijs, Rome, Barcelona, Boedapest en Valencia. Wat is jouw volgende bestemming?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.