dagtrip naar breda

Dagtrip naar Breda

Op vakantie gaan in eigen land is één van de reistrends van 2019. Het is budgetvriendelijk en je kunt zelf bepalen hoe lang je op reis gaat. Heb je slechts één dag te besteden mag dat de pret niet drukken want je kunt ook prima een dagtrip plannen.

Een toffe stad voor een dagtrip is Breda. Een dagje Breda moet ook op jouw travel bucket list van 2019 staan. Een dagje naar Breda, wie wilt dat nu niet?

Dagtrip naar Breda

In Breda is er veel te doen. Van toffe musea tot leuke shoppingstraatjes en hippe hotspots. Wanneer jij jouw eigen dagtrip naar Breda wilt plannen willen wij jou daar natuurlijk bij helpen daarom hebben wij de leukste tips en hotspots voor jou op een rijtje gezet. Zo wordt ook jouw dagje naar Breda een ontzettend leuke dag waar je later nog met veel plezier op zult terugkijken.

Lekker lunchen

Voor lunchen kun je in veel toffe hotspots terecht. Eén van de leukste is toch wel Puick. Je waant je in een exotische jungle en proeft de heerlijkste gerechten. Alles wat er geserveerd wordt is heel gezond en veel heeft een Aziatisch of Oosters tintje. Ook staan er gluten arme en vegetarische gerechten op waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek. Kan je niet goed kiezen uit al het lekkers? Op vrijdagen organiseren ze een uitgebreide tasting waar je kunt genieten van veel verschillende lekkernijen.

Shoppen

Bij een dagje Breda hoort natuurlijk ook een beetje shoppen. Breda heeft als één van de weinige steden in Nederland een echte shoppingmall. De Barones is zeer populair en je kunt hier terecht voor veel verschillende winkels. Van kleding winkels tot cosmetica zaken en huishoudzaken, de Barones heeft het allemaal. Wil je liever outdoor shoppen kan dat ook. In het centrum van de stad zul je het ene na het andere leuke boetiekje tegenkomen. Vergeet de kleine straatjes ook niet in te wandelen. Hier vindt je meestal de geheime winkeltjes die echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bieren ontdekken in het Biermuseum

Hou jij ook van een lekker biertje op z’n tijd en wil je graag iets cultureels doen maar geen zin in een historisch museum? Bezoek dan eens het Bierreclame Museum net buiten het centrum van Breda. In de wijk Princenhage vindt je dit bijzondere museum met informatie over meer dan 500 verschillende bieren. Leuke bierfeitjes op doen terwijl je geniet van een proeverij. Daar zeg jij toch geen nee tegen?