koffie op reis

Drie tips voor het perfecte koffiemoment op reis

Of je nu nipt van een espresso, cappuccino of cortado: als je dit leest, ben je een liefhebber van koffie. Geniet je ook op vakantie graag intens van je kopje? Hier zijn onze tips!

Dolce far niente

Italianen begrijpen de liefde voor het zwarte goud als geen ander. Ze drinken het dagelijks en hebben het verheven tot een echte cultuur. Op drukke dagen bezoeken ze koffiebars voor een koffie aan de toog of on the go, maar op vakantie is dat natuurlijk niet nodig.

Dan kunnen we heel wat bijleren van die andere Italiaanse specialiteit: zalig nietsdoen. Maak van elk kopje een heerlijke beleving. Kies een uniek plekje en neem de omgeving in je op. Voel de bries, geniet van de zon. Vergeet je zorgen en beleef je koffie als een tijdloos moment. Een heet kopje koffie is een geschenk voor jezelf. 

Hemelse geur

Genieten van koffie is een spel van de zintuigen. Niet in het minst word je verleid door de geur. 

Een lekkere koffiegeur maakt ons energieker. We ruiken toetsen van chocolade en vanille en dat maakt ons kalm en minder gestresseerd. Het is een geur vol fijne herinneringen en warme emoties. Volgens sommigen stimuleert het zelfs ons zelfvertrouwen en is het ook een sensuele geur. 

Wat het voor jou ook doet: redenen genoeg om het aroma van je kopje zorgvuldig in je op te nemen. Maak ruimte voor de sfeer die dit creëert. Het maakt jouw beleving van de koffie én van de couleur locale op vakantie alleen maar intenser. 

Ontdek jouw smaak en intensiteit

De jongste jaren is het maken van koffie tot een regelrechte kunst verheven door branderijen en barista’s. Een lekkere koffie is als goede wijn: alles hangt af van de kwaliteit van de bonen en jouw persoonlijke voorkeur. Hou je van een intense of liever een zachte smaak? Kies je fruitige toetsen of is een hint van chocolade meer jouw ding? Variëren is een gouden tip, want dit laat je toe om het genot van goede koffie écht te ontdekken. Voor elk moment van de dag is er wel een andere smaak.

Op zoek naar inspiratie? Het aanbod van Italiës meest populaire merken, Nespresso en Lavazza, is een goed voorbeeld van de uitgebreide mogelijkheden en biedt je de gelegenheid om alvast te experimenteren. Met een goede kennis van het aanbod en inzicht in jouw smaak wordt zelfs dat kopje koffie dat je op de camping maakt een heerlijk moment.