Chinese muur bezoeken

De beste plekken om de Chinese muur te bezoeken

The great Chinese wall

De Chinese muur is een van de prachtigste en tevens een van de meest historische bouwwerken die er op onze aarde te vinden is. China is dan ook niet voor niks een van de landen met de meeste UNESCO werelderfgoed sites. Het is dan ook logisch dat dit ook een hele populaire vakantiebestemming is. Steeds meer mensen gaan de Chinese muur bezoeken, je kunt allerlei dingen doen op en bij de Chinese muur, je kunt wandelen op de Chinese muur, maar echte reisliefhebbers gaan vaak ook hiken op de Chinese muur! Echter, de Chinese muur bezoeken is dus niet echt een dagtripje, de Chinese muur is meer dan 21 duizend kilmeter lang! Daarom is het belangrijk van te voren te weten welke plekken je graag wilt zien, zodat je ook precies weet in welk gedeelte van China je precies moet zijn. Want wat zijn nu de beste plekken om de Chinese muur te bezoeken? In dit artikel behandelen we een korte lijst met de beste plekken om de Chinese muur te bezoeken.

Treden in de voetsporen van de meeste bezoekers.

Een van de beste plekken om de Chinese muur te bezoeken, om te wanelen op de Chinese muur, is voor veel beginnende reizigers in de buurt Peking/Beijing. In het speciaal in de plaatsjes Badaling of Juyongguan. Dit is verruit de meeste bezochte plek bij de Chinese muur, je loopt door de straten van de verboden stad, je kunt je verdiepen in voormalige kunst en cultuur en natuurlijk van de Chinese lekkernijen. Hier kun je wandelen over ”The great wall of China”, dit is ook een gerestaureerd stuk, dat is voor mensen die de Chinese muur bezoeken op het gebied van wandelen wandelen natuurlijk idealer dan een stuk dat nooit is gerestaureerd, dit is voor het hiken weer interessanter. Je kunt een dagtrip wandelen over de muur boeken waarbij je een dag lang je ogen uit zult kijken over al het prachtige wat China te bieden heeft. Wanneer je wilt wandelen op de Chinese muur en iets wilt proeven van de authentieke cultuur, dan is Peking dus een ideale plek.
Je kunt zelfs ook meerdere dagen hiken op de Chinese muur, vaak kun je, mits ze Engels spreken, een praatje maken met de oude boeren, en overnachten doe in tenten of in oude forten. Je kunt hiervoor een trip tot wel 5 dagen boeken!

Lastig bereikbaar, maar hier zeker benoembaar.

De volgende in de lijst van de beste plekken om de Chinese muur te bezoeken is Huanghuacheng, deze plek is vervoersgewijs een stuk lastiger te bereiken, maar dit is wel een van de best gebouwde plekken van de Chinese muur. Om hier te komen moet je eerst afreizen naar Hairou en verolgens naar Shuishangcheng. Het kost je wel wat moeite, maar je zult zien dat het uiteindelijk allemaal de moeite waard is! Bekijk van deze plek maar eens foto’s op op het internet, je zult versteld staan.

Wat is nu de beste plek om de Chinese muur te bezoeken?

De vraag wat is de beste plek om de Chinese muur te bezoeken is voor iedereen natuurlijk verschillend. Ten eerste hangt het er maar net vanaf wat je zelf wilt doen, en tevens waar je preferences liggen. Wat we je hier wel kunnen vertellen is wat over het algemeen onder de reizigers de meest gewaardeerde plek is om de Chinese muur te bezoeken. De over het algemeen meest gewaardeerde plek onder reizigers is Badaling, veel toeristen komen hier vooral om de vergezichten van de prachtige muur te aanschouwen en om de vele uitkijkposten en het decor van de mooie bergen te aanschouwen. Dit is dan ook vrijwel het meest bekende deel van de muur, een groot deel hiervan is in 1957 vrij intensief gerestaureerd. Dit is een plekje ten noordwesten van Peking en hier ondervind je vaak het meeste toerisme.