mooie bezienswaardigheden van ecuador

Backpacken in Ecuador. Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden?

Backpacken in Ecuador. Het is een droom van vele die voor sommige van ons zeker in vervulling kan gaan. Ecuador heeft een hoop bezienswaardigheden welke je natuurlijk allemaal wilt bezoeken wanneer je gaat backpacken in Zuid Amerika naar Ecuador. In deze tekst gaan we daarom kijken bij bezienswaardigheden Ecuador. Welke plekken moet je echt bezoeken bij backpacken Ecuador en wat zijn dan ook de mooiste bezienswaardigheden Ecuador.

Bezienswaardigheden Ecuador

Ecuador is een land wat zich bevindt in Zuid-Amerika en wat een ontzettend brede cultuur en geschiedenis kent. Ecuador wordt vaak gebruikt als doorreisland wanneer je bijvoorbeeld de jungle van Peru of de Galapagos eilanden bezoekt, maar dat is heel erg zonde want in Ecuador zelf is voldoende te beleven en het is absoluut een land wat echte backpackers eens moeten bezoeken. Laten we een kijkje nemen bij de mooiste bezienswaardigheden van Ecuador.

Mindo

Mindo is een prachtig gebied wat zich op 2,5 uur van de hoofdstad van Ecuador bevindt. Hier vindt je een hoop prachtige routes, maar er is daarnaast nog veel meer moois te zien en te doen. Je kunt bijvoorbeeld nachtelijke jungletours doen, maar ook op zoek gaan naar de vele verschillende vogels en vlinders die zich in het gebied bevinden. Absoluut een van de plekken die je moet bezoeken bij backpacken Ecuador dus.

Cuenca

Mocht je het leuk vinden om steden en dorpen te bezoeken dan is Cuenca een goed idee. Ecuador heeft uiteraard ook een hoop grotere steden, maar deze zijn in Ecuador niet zo leuk als de kleinere stadjes. Cuenca is er een van. Wanneer je gaat backpacken in Ecuador is het dus ook een goed idee om deze stad te bezoeken. Je vindt er talloze leuke kerken om te bezoeken en andere bezienswaardigheden. Ook bevat het stadje een hoop horeca voor wanneer je zin krijgt in een hapje of een drankje. Een wandeling door de stad of langs een van de rivieren bij Cuenca is dus ook zeker aan te raden tijdens het backpacken in Ecuador.

Cajas national park

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Ecuador is Cajas national park. Dit is echt een park zoals je deze in films ziet en daarom echt de moeite waard om eens te bezoeken. Een wandeling door het park duurt vaak een hele dag omdat er zo veel te zien is, maar ook omdat er zoveel verschillende soorten landschappen zijn. Er is een grote toendra, hele mooie bossen en prachtige meren. Je vindt hier dus alles wat je zoekt wanneer je op zoek bent naar een prachtig landschap in Ecuador. Een absolute must voor de lijst van mooiste bezienswaardigheden van Ecuador.

Montañita

Montañita is een plek waar niet iedereen zich op zijn gemak zal voelen. Het is namelijk een echte feestplek. Voor de mensen die zoeken naar een plek waar zij een drankje kunnen doen en met een hoop mensen een feestje kunnen maken, is dit de ideale plek. Voor de mensen die op zoek zijn naar een rustigere badplaats of een plek om te surfen, kunnen beter op zoek gaan naar een ander dorp. Montañita is echt voor de feestbeesten onder ons een plek om te bezoeken en wanneer je gek bent op een feestje of een lekkere cocktail, ben je hier op het juiste adres.

Baños

Ook Baños is een plek waar niet iedereen blij van wordt. Toch worden een hoop mensen het wel. Het is namelijk de ultieme plek om te survivalen. Je kunt hier alles doen wat betrekking heeft op survivalen. Denk aan abseilen, raften en ga zo maar door. Voor de minder grote avonturiers is er ook de mogelijkheid om met een fiets een toch te maken over het gebied. Baños staat daarnaast bekend om zijn schommel. Wanneer je op deze schommel zit, bevindt je je namelijk maar liefst 2,6 kilometer boven de afgrond.

Tena

Tijdens het backpacken in Ecuador mag je natuurlijk niet de jungle missen. Tena is een plek waar zich vooral veel jungle bevindt. Tena is een plek waar je een jungletour kunt volgen, maar ook waar je zelf de jungle kunt gaan bezoeken om al het moois te vinden wat de amazone in Ecuador te bieden heeft. Een gewaagde, maar zeker ook leuke trip dus.

Quilotoa loop

De Quilotoa loop is een meerdaagse looproute langs verschillende hoogtepunten van Ecuador. Vaak duurt de loop zo’n 3 tot 5 dagen waarin je van alles bezoekt wat Ecuador te bieden heeft. Het hoogtepunt van de tour is het Quilotoa meer. Een prachtig diepblauw meer die zich in een krater bevindt. Je kunt op het meer kajakken of je kunt er voor kiezen om een wandeling te maken om het meer. Het meer is het einde van de tour en vervolgens kun je er dus voor kiezen om terug te keren naar huis.