wildlife frans guyana

De leukste bezienswaardigheden en de beste activiteiten in Frans Guyana

Welke bezienswaardigheden in Frans Guyana moet je bezoeken?

Heb je een avontuurlijke reis naar Guyana op de planning staan? Dan wil je natuurlijk weten welke bezienswaardigheden in Frans Guyana de moeite waard zijn. Ben jij tijdens je vakanties graag actief bezig? Je gaat niet alleen op zoek naar mooie gebieden en prachtige gebouwen, maar je houdt ook veel van beweging? Dan ben je vast ook benieuwd naar de beste activiteiten in Frans Guyana.Doe je winst met deze aanraders onder bezienswaardigheden Frans Guyana.

1. Amana

Als het gaat over bezienswaardigheden Frans Guyana, dan kunnen we het Amana natuurgebied niet overslaan. Je reist hiervoor naar de monding van de rivieren Organabo en Maroni. Hier vind je heel veel mangrovebossen en moerassen. Maak gebruik van de mogelijkheid om door dit gebied te varen. Met een beetje geluk zie je net de schildpadden die hun eieren leggen. Vergeet niet omhoog te kijken, want daar zie je prachtige ara’s. Ook zeldzame zoogdieren zoals de capibara kun je hier ontmoeten.

2. Moerassen van Kaw

De moerassen van Kaw horen tot het grootste drassige gebied van heel Frankrijk. Maar liefst 94.700 hectare. Een bezoek aan deze beschermde moerassen is een echte aanrader.

3. Saint-Laurent-du-Maroni

Wil je in onze lijst van bezienswaardigheden Frans Guyana graag een mooie stad terugvinden? Dan kunnen we Saint-Laurent-du-Maroni zeker niet overslaan. Deze stad ligt aan de oever van de Marowijne rivier. Je bevindt je hier op de grens met Suriname. Vroeger was er een koloniaal strafkamp. Misschien zegt het boek Papillon je iets? De gevangenis van toen is nu een prachtig museum geworden. Geniet van de unieke architectuur.

4. Trésor

Als je uit alle bezienswaardigheden in Frans Guyana ook deze uitkiest, combineer de trip dan met een bezoek aan de hoofdstad. Cayenne ligt hier namelijk niet heel ver vandaan. Houd je van planten? Dan zul je enorm genieten van de uitgebreide en gevarieerde vegetatie. Ga je hier echt een uitgebreid uitstapje van maken, laat je dan in de hoofdstad goed voorlichten. Een gids meenemen is zeker geen overbodige luxe. Wees vooral niet verbaasd als je oog in oog met wasberen of katachtigen komt te staan. Je kunt hier eventueel ook een lodge boeken.

5. Cayenne

Laten we dan direct de hoofdstad even noemen. Misschien wilde je hier toch al naar toe om de nodige informatie te bemachtigen. Vergeet dan zeker het historische centrum niet. Er is ontzettend veel te vinden op het gebied van architectuur. Denk alleen al aan de prachtige creoolse huizen.

6. Montjoly

Als we het hebben over de beste activiteiten in Frans Guyana, dan moeten we zeker de mooie en uitgestrekte zandstranden aanstippen. De natuur is er prachtig, maar ook actievelingen komen hier helemaal aan hun trekken. Allereerst kun je natuurlijk ongestoord zwemmen, maar daarnaast behoren ook onder meer surfen en zeilen tot de mogelijkheden. Ben je zo ongeveer uitgeput, dan neem je een zit in de schaduw van een van de kokospalmen. Verwonder je over de ongerepte natuur. Hier komen overigens ook de schildpadden om hun eieren te leggen.

7. Carnaval

Wanneer hoop je naar Frans Guyana te reizen? Met een beetje geluk kun je meegenieten van het carnaval in Cayenne. Dit start elk jaar op Driekoningen. Het is niet zomaar voorbij, maar duurt zowaar zes tot tien weken. Het gaat tijdens dit feest vooral om de Touloulous. Vraag je je af wat dat toch mogen zijn? Dit zijn vrouwen die zich helemaal bedekken met een hoofdkap, een masker, een jurk en handschoenen. Er is werkelijk geen centimeter van hun huid te zien. Je kunt je voorstellen dat dit een onvergetelijke optocht oplevert.

8. Iracoubo

Ook deze burchtstad behoort zeker tot een van de mooiste bezienswaardigheden in Frans Guyana. Bezoek de kerk die is gebouwd in koloniale stijl. Dit is een officieel historisch monument. De Saint-Josephkerk heeft ook prachtige fresco’s. Het is niet voor niets dat hier elk jaar weer duizenden toeristen rondlopen.

9. Dierentuin

Het is altijd leuk om in een ander land een dierentuin te bezoeken. De Zoo van Guyane herbergt dieren vanuit de hele wereld. Je mag rekenen op zo’n 75 verschillende soorten. Trek ongeveer 2 uur uit voor deze excursie. Bezoek je deze bezienswaardigheden in Frans Guyana, dan mag je rekenen op een onvergetelijke reis.