mooiste plekken oostenrijk

Zomervakantie in Oostenrijk, wat zijn de mooiste bezienswaardigheden?

Op zomervakantie in Oostenrijk is iets waar niet veel mensen aan denken als ze denken aan een zomervakantie. Veel mensen neigen eerder naar bijvoorbeeld kamperen in Frankrijk. Toch is Oostenrijk een land wat zich uitstekend leent voor een onvergetelijke zomervakantie. Oostenrijk zit vol met mooie bezienswaardigheden en plekken die je kan bezoeken. Om je hier een beter beeld bij te geven kun je hieronder een overzicht vinden van de mooiste bezienswaardigheden van Oostenrijk.

Oostenrijk bezienswaardigheden, Wenen

Laten we de reis beginnen in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk en tevens een van de mooiste bezienswaardigheden van Oostenrijk. Wenen is een schitterende stad vol met cultuur. Ook de architectuur die er in Wenen te vinden is is prachtig te noemen. In Wenen is van alles te doen en van alles te vinden. Van gebouwen met een zeer rijke historie tot restaurants van grote klasse. Ook is Wenen een erg leuke stad om lekker een dagje doorheen te struinen om alle winkeltjes te bezoeken. Daar zijn er namelijk nogal wat van. Als je moe bent geworden van het lopen door de stad kun je terecht op een van de vele terrasjes die er in Wenen te vinden zijn. Als je op zomervakantie in Oostenrijk bent, kun je een dagje Wenen eigenlijk niet overslaan.

mooiste bezienswaardigheden oostenrijk

Oostenrijk bezienswaardigheden, Paleis Schönbrunn

Als je dan toch in Wenen bent, breng dan een bezoekje aan Paleis Schönbrunn. Dit paleis is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Oostenrijk en dit is zeker niet zonder reden. Het paleis kent namelijk een zeer rijke historie. Het paleis is een beetje te vergelijken met het enorme paleis in Versailles. Verder staat het paleis op de lijst van Unesco werelderfgoederen. Eigenlijk is dit al reden genoeg om een bezoekje te brengen aan het paleis. Paleis Schönbrunn is gebouwd tussen de eind 17e en begin 18e eeuw. Het paleis is echt enorm. Er zijn wel 1441 kamers te vinden in het Paleis in alle soorten en maten. Echter is de grootste attractie van paleis Schönbrunn niet eens het paleis zelf, maar de tuin van ruim 1 vierkante kilometer. De tuin is gratis te bezoeken en staat vol met diverse kunstwerken. Daarnaast is er de oudste dierentuin te wereld te vinden (die nog bestaat). Kortom reden genoeg om een bezoekje te brengen aan paleis Schönbrunn als je op zomervakantie Oostenrijk bent.

Zomervakantie Oostenrijk, De Alpen

Een van de mooiste bezienswaardigheden Oostenrijk zijn toch wel de Alpen. Deze majestueuze bergen kun je vinden in het Noorden bij de Duitse grens, in het westen bij de Zwitserse grens en in het zuiden bij de Italiaanse grens. De allerhoogste berg in Oostenrijk heet de Großglockner. Deze berg is wel 3798 meter hoog. Bij de Großglockner vind je ook het dorpje Heiligenblut. Dit pittoreske dorpje ligt aan de voet van de Großglockner. Het dorpje is een prachtige bezienswaardigheid met als hoogtepunt de St. Vincent Kerk. Buiten de Großglockner en Heiligenblut zijn er in de alpen nog talloze andere activiteiten die je kunt ondernemen. Zo zijn er diverse looprouten en wandelpaden en erg veel plekken waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht. De Alpen zijn een van de mooiste bezienswaardigheden van Oostenrijk en kun je zeker niet overslaan tijdens je zomervakantie in Oostenrijk.

Oostenrijk bezienswaardigheden, Ramsau Am Dachstein

Om in de trend van bergen te blijven zijn we aangekomen bij de volgende van de mooie bezienswaardigheden Oostenrijk. Dit is namelijk Ramsau Am Dachstein. Dit dorpje ligt op iets meer dan 1100 meter hoogte op de Dachstein berg. Vanuit het dorpje loopt een kabelbaan naar 2995 meter hoogte; de top van de Dachstein. Deze kabelbaanrit gaat er zeker een zijn die je niet snel meer zult vergeten. De bijzondere rit is zelfs opgenomen in de wereld erfgoederenlijst van Unesco. Bovenaan de Dachstein kun je genieten van het schitterende uitzicht vanaf het panorama platform. Verder kun je een kijkje nemen naar de binnenkant van een gletsjer. Een van de mooiste bezienswaardigheden van Oostenrijk welke zeker de moeite waard is als je op zomervakantie Oostenrijk bent.

Mooie bezienswaardigheden Oostenrijk, Krimml Wasserfälle

Van de bergen zijn we nu aangekomen bij een schitterend natuur tafereel genaamd de Kimmler Wasserfälle. Deze waterval ligt in het nationaal park Hohe Tauern. De waterval is de hoogste waterval die er in Oostenrijk te vinden is. Het is zelfs de hoogste gefaseerde waterval die er in heel Europa te vinden is. De waterval is in 3 fasen opgedeeld. De bovenste fase van de waterval heeft een valhoogte van 140 meter. De middelste fase van de waterval heeft een valhoogte van 100 meter. De laatste fase van de waterval heeft ook een valhoogte van 140 meter. Dit alles maakt dat de waterval een totale valhoogte heeft van wel 380 meter. De waterval is echt adembenemend om te zien. Vooral de 2e fase is erg mooi, aangezien je hier een schitterend uitzicht hebt. De klim naar de top van de waterval duurt ongeveer een uur en een kwartier. Ondertussen kun je op verschillende plaatsen uitrusten en genieten van de schitterende natuur. Na ongeveer een kwartier lopen kom je al langs de onderste waterval.

Oostenrijk bezienswaardigheden, Innsbruck Altstadt


Innsbruck is een prachtig stadje gelegen tussen de bergen. Dit zorgt voor een erg mooi, authentiek beeld. Innsbruck staat bekend om haar pastelkleurige gebouwen. Dit zorgt voor een erg gezellige sfeer in de stad. Ook kun je vanuit Innsbruck de kabelbaan pakken, waardoor je jezelf binnen mum van tijd tussen de bergen kan wanen.

Mooie bezienswaardigheden Oostenrijk, de Zellersee

Op zomervakantie Oostenrijk ben je natuurlijk op zoek naar verkoeling. De Zellersee kan een uitkomst zijn. De Zellersee is een prachtig Oostenrijks meer gelegen tussen de bergen. Het meer leent zich uitstekend om lekker in te zwemmen, bij te zonnen of om op te watersporten. Bij de Zellersee zijn er erg veel activiteiten te vinden waar je aan kunt deelnemen. ZO kun je bijvoorbeeld surfen, varen of kanoën. In de zomer kent het meer een heerlijke watertemperatuur van 23 graden. Rondom de Zellersee kun je ook nog eens heerlijk wandelen en fietsen.

Mooie bezienswaardigheden Oostenrijk, Salzburgerland


We zijn alweer aangekomen bij de laatste van de mooiste bezienswaardigheden Oostenrijk. Salzburgerland is niet perse een bezienswaardigheid, maar meer een gebied vol met mooie bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen als je op zomervakantie bent in Oostenrijk. Zo zin er volop natuurlijke bezienswaardigheden te vinden (rotsen, grotten, wilde natuur, meren) en natuurlijke activiteiten te ondernemen (wandelen, fietsen, klimmen). Ook de stad Salzburg is een plaats die je zeker moet bezoeken op je zomervakantie in Oostenrijk.