lapland bezoeken

Wordt het niet eens tijd om Lapland te bezoeken?

Ken je dat gevoel? Dat je soms iets anders wilt? Al je vriendinnen gaan op vakantie naar zonnige oorden of maken populaire stedentrips. Maar jij hebt dit allemaal wel gezien en bent op zoek naar originele vakantiebestemmingen. Stop met zoeken en ga op reis naar Scandinavie! Lapland bijvoorbeeld, want hier is het hele jaar door genoeg te beleven. Geloof je het niet? Lees dan gauw verder!

Woonplaats van de Kerstman

Lapland is hét winterwonderland van Europa. Deze regio vol ongerepte natuur ligt in Noord-Scandinavië. De hoofdstad van Lapland is het Finse Rovaniemi. Deze toeristische studentenstad bevindt zich vlakbij de poolcirkel en wordt gezien als de woonplaats van de Kerstman. Net buiten Rovaniemi ligt een heus Santa Park met verschillende attracties. Ook kun je ronddwalen in Santa Claus Village waar je een bezoek kunt brengen aan het huis van de Kerstman. Zelfs zijn werkruimte is open voor publiek!

Activiteiten in de ruige natuur van Lapland

Ten noorden van Rovaniemi strekt de ruige natuur van Lapland zich uit. Dit wonderlijke landschap ligt altijd onder een flink pak sneeuw. In combinatie met de heersende stilte zorgt dit voor een magische sfeer. Lapland leent zich perfect voor allerlei wintersport activiteiten. Wil je iets anders dan wandelen en skiën? Verken de natuur dan met een stepslee. Uiteraard kun je ook een tocht maken met een slee getrokken door husky’s. Meer opties vind je bij het Salla Ski Resort, een plek midden in het arctische landschap waar veel excursies starten. Hier kun je bijvoorbeeld een (elektrische) sneeuwauto huren.

Noorderlicht

Wie aan Lapland denkt, denkt aan het Noorderlicht. Dit prachtige natuurfenomeen is tijdens de wintermaanden te zien. Een goede manier om dit te doen is in een Kakslauttanen iglo die helemaal van glas is gemaakt. Tip: in de zomer kun je de middernachtzon aanschouwen!

Ontspannen in een spa

In de barre kou is niets lekkerder dan even ontspannen in een spa. Gelukkig zijn er in Lapland genoeg wellnesshotels. Hier kom je helemaal tot rust terwijl je de kou even laat voor wat het is.

Ben je overtuigd om op reis naar Scandinavie te gaan of wil je meer originele vakantiebestemmingen ontdekken? Op dit leuke vrouwenblog vind je meer tips!