amsterdam

Do’s en dont’s tijdens een weekendje Amsterdam: de stad verkennen doe je zo!

Een weekendje op stap in Amsterdam is een van de leukste activiteiten die je kunt ondernemen. Om echt iets te unieks beleven en te genieten van cultuur, natuur en het bruisende stadsleven tijdens stedentrips, hoef je echt niet de halve wereld over te reizen. Maar wat is er in Amsterdam allemaal te doen op een stedentrip? Wat zijn de absolute do’s en dont’s als je een weekendje Amsterdam gaat boeken? Maak gebruik van onderstaande tips om Amsterdam op een slimme manier te verkennen.

Tip 1 – Op de fiets de stad verkennen

Een van de echte do’s als je een weekendje Amsterdam boekt, is een fiets huren in Amsterdam om de stad en omgeving te verkennen. In een drukke stad als Amsterdam is een fiets huren voor een tocht langs de mooiste plekjes in de stad – zoals het Centraal Station, het Vondelpark en door het historische stadscentrum – een van de meest efficiënte manieren om de stad te bezichtigen. Een fiets huren in Amsterdam is op tal van plekken mogelijk en heeft als grote pluspunten dat dit voordelig is, je je snel kunt verplaatsen, bijvoorbeeld van het Vondelpark naar het station en richting de Dam, en tegelijk gezond is.

Tip 2 – Vergeet de belangrijkste musea niet

Amsterdam bezoeken en dan de belangrijkste musea overslaan, is een absolute don’t als je een weekendje in deze stad verblijft. Verplichte nummers zijn zonder meer het Anne Frankhuis, het Rijksmuseum en het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds. Maar ook het Van Gogh Museum, de Hermitage Amsterdam, het Scheepvaartmuseum en/of het Stedelijk Museum in Amsterdam zijn de moeite van het bezoeken waard. Natuurlijk kun je niet alle musea bij langsgaan, maar kies er minimaal één of twee uit voor een onvergetelijke impressie van de rijke geschiedenis van VOC-stad Amsterdam.

Tip 3 – Uitgaan op het Leidseplein

Het bruisende nachtleven van Amsterdam bestaat niet alleen maar uit de fameuze Wallen, ofwel de Red Light Zone, die tijdens alle leuke stedentrips naar Amsterdam wel op de to do-lijst staat. Op de diverse pleintjes en in de oude historische binnenstad is het met name in de avond en nacht volop genieten geblazen in de vele cafeetjes,clubs, restaurants, coffeeshops en cafetaria’s. Een avond goed op stap en dan een paar gezellige kroegen bezoeken – zoals Jimmy Woo, Club Up of de Dan Murphy’s Bar – is een van de meest ontspannen manieren om de Nederlandse hoofdstad en zijn inwoners echt te leren kennen. Gewoon doen dus!