kamperen kroatie

Wat zijn de meest populaire bestemmingen om te kamperen in Kroatië?

Dé populairste bestemmingen voor kamperen in Kroatië

Kroatië is een van de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders. Ook Nederlandse kampeerders vinden elk jaar weer de weg naar één van de vele campings in Kroatië en met goede reden, Kroatië is een land vol met cultuur, natuur en natuurlijk eindeloze stranden aan de helderblauwe Adriatische zee.

Istrië

De stralende ster van de vele toeristische gebieden in Kroatië, is het schiereiland Istrië, het grootste aantal campings in Kroatië is dan ook hier te vinden. Met kilometers prachtige stranden en een ongerept binnenland dat is volgebouwd met indrukwekkende vestingsteden, is het de populairste bestemming om te kamperen in Kroatië. Een groot aantal van de populairste campings in Kroatië zijn dan ook in dit gebied terug te vinden. Het is een gemakkelijk gebied om met de eigen auto in rond te rijden, waardoor het geen moeite is om een van de prachtige en geliefde havensteden te bezoeken. Vooral Pula, Rovinj en Poreč zijn met goede reden erg populair. Vanuit Istrië is het voor de liefhebber die in een van de vele campings in Kroatië aan de kust zit, ook goed mogelijk om een dagje Venetië te bezoeken.

Dalmatië

In een populariteitswedstrijd tussen de populairste plekken om te kamperen in Kroatië, komt Dalmatië als een zeer respectabele tweede uit de bus. Dalmatië is een lange, maar ook vrij dunne regio, waardoor je nooit ver van de zee vandaan bent. Behalve een overvloedig aantal pittoreske vissersplaatsjes, kan je in Dalmatië ook Dubrovnik vinden, de mooiste stad van Kroatië. Verder is er in het gebied een overvloed aan indrukwekkende kastelen, is het sprookjesachtige natuurpark Krka dichtbij en is de vestingstad Split een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan een van de eilanden. Kortom, er is in Dalmatië een grote verscheidenheid aan prachtige bestemmingen te vinden. Zowel cultuurliefhebbers als natuurliefhebbers en iedereen die vooral lange dagen aan het strand wil liggen, kunnen hier hun geluk niet op. Wat dan ook de reden is voor de hoge populariteit van het gebied onder de toeristen die graag willen kamperen in Kroatië. Net als Istrië is ook Dalmatië erg vriendelijk voor kampeerders en zijn er een groot aantal van de beste campings van Kroatië te vinden.

Centraal Kroatië

Centraal Kroatië is aanzienlijk minder populair dan Istrië en Dalmatië, als een bestemming voor kamperen in Kroatië. De belangrijkste reden hiervoor is dat het gebied niet aan de zee ligt. Toch is ook Centraal Kroatië echt een aanrader en komen er elk jaar een groot aantal kampeerders. Erin ligt namelijk onder andere de hoofdstad Zagreb, die bomvol gebouwd is met indrukwekkende en prachtige oude gebouwen, een aantal populaire musea en een gezelligheid die iedereen een keer moet opsnuiven. Ook het mooiste natuurpark van Kroatië is in het gebied te vinden. In het natuurpark van de Plitvicemeren waan je je, dankzij haar kraakheldere meren en legendarische watervallen, waarlijk in een sprookje

Kvarnergolf

Een derde populaire locatie voor kamperen in Kroatië aan de zee, is het gebied in en direct rondom de Kvarnergolf. Iets minder populair dan Istrië en Dalmatië, kun je ook hier echter weer veel enthousiaste kampeerders vinden, want ook dit gebied beschikt over kilometers prachtige stranden en de baai is omringt door oude havensteden en beelderige vissersdorpjes. Een grote reden voor de populariteit van het gebied zijn de vele eilanden die in de baai liggen. Een echte uitspringer is het eiland Krk, het ‘gouden eiland’ van Kroatië. Op dit eiland is dan natuurlijk ook een van de meest geliefde campings van Kroatië te vinden.