De beste skigebieden van Lapland

De beste skigebieden van Lapland

Er zijn 75 skigebieden in Lapland, wat een behoorlijk hoog cijfer is voor een land dat geen bergen heeft. In plaats van bergen heeft Lapland een groot aantal heuvels, die ongeveer 200 dagen per jaar met sneeuw bedekt zijn. We hebben de beste skigebieden van Lapland voor je uitgekozen om een ​​kijkje te nemen.

De skigebieden in Lapland in een notendop

Skiën in Lapland betekent dat sneeuw gegarandeerd wordt tijdens het hele seizoen. Je kunt skiën in Lapland vanaf begin oktober tot eind mei. Hiervoor kunnen de skigebieden in Lapland hun noordelijke locatie en de efficiënte sneeuwsystemen bedanken. Je zult hellingen vinden die bij elk vaardigheidsniveau passen. Zelfs kleine kinderen en absolute beginners kunnen genieten van het skiën in Lapland op de zachte hellingen. De meeste hellingen zijn vrij eenvoudig, breed en niet erg lang. Maar er zijn ook enkele racebanen van wereldklasse die uitdagend genoeg zijn voor experts, evenals tal van parken en straten voor snowboarders.

De beste skigebieden van Lapland

Pyhä skiresort

skigebieden in Lapland

Het idyllische Pyhä Fell ligt op slechts een klein eindje rijden van de luchthaven Rovaniemi. In Pyhä ligt de wildernis echt net achter de deur en is alles gemakkelijk te bereiken al wandelend of skiënd. Als je nog nooit alpineskiën hebt gedaan, voldoen de hellingen en off-piste-routes in Pyhä aan de behoeften van zowel beginners als meer ervaren avonturiers. Het nieuwe en verbeterde Pyhä Skiresort biedt skiërs een betere ervaring dan ooit: er zijn 9 liften beschikbaar, 14 hellingen en de natuurlijke omgeving creërt een unieke ervaring en een prachtige ontdekkingsreis in het Nationaal Park van Pyhä-Luosto.

Saariselkä skiresort

Saariselkä ligt in het uiterste noorden, maar toch nog altijd in de buurt van Helsinki. Een breed scala aan accommodaties en andere voorzieningen zijn nabij het resort gelegen, maar het meest verleidelijke is de rust van de wildernis, die slechts op een steenworp afstand ligt. Dit is de reden waarom veel bezoekers naar Saariselkä komen, om te genieten van buitenactiviteiten in de prachtige omgeving van de heuvels. In de winter zijn er ongeveer 200km goed onderhouden langlaufloipes. Voor alpineskiërs zijn er in totaal 15 hellingen verspreid over twee heuvels, samen met een uitgebreide selectie van andere winteractiviteiten.

Vuokatti skiresort

Vuokatti is dankzij zijn unieke geografische ligging (in de regio Kainuu) een van de meest populaire en de beste skigebieden van Lapland. Gelegen aan het kruispunt van het beroemde Finse merengebied en Lapland, bieden Vuokatti en de omgeving een mengeling van hoogtepunten en authentieke ervaringen. In de winter kun je hier gemakkelijk alle sneeuwactiviteiten ondernemen die ongetwijfeld op je bucketlist staan. Hiermee bedoelen we: de adrenaline losgooien met de sneeuwscooter, rendieren bewonderen en husky safari’s in het Vuokatti-gebied maken.