mooiste steden australië

Wat zijn de leukste steden van Australië?

De zeven leukste steden in Australië

Australië is meer dan alleen het land van de aboriginals, kangoeroes, bosbranden en boomerangs. Met zijn oppervlakte van 7.692.000 km² , behoort het tot één van de meest gevarieerde én daardoor facinerende continenten op de wereld. Het heeft een inwoners aantal van ruim 23 miljoen.
Deze inwoners wonen verspreid in de 30 leukste steden van Australië. Deze mooiste steden in Australië kan je vanuit Nederland per vliegtuig bereiken. Eenmaal aangekomen in dit werelddeel kan je afhankelijk van de afstand, de mooiste steden van Australië met het vliegtuig, auto, tram, camper , veerboot of te voet gaan verkennen.
In dit artikel laat ik je alvast summier kennismaken met zeven van de leukste steden van Australië, zodat je bij jezelf kan na gaan of dit je volgende reisbestemming zal worden.

Adelaide         

Een van de leukste steden van Australië is Adelaide.
Het is de hoofdstad van South – Australia, heeft een totale oppervlakte van 1826,9 km² en ligt  aan de zuidkust van Australië. Door de goede planning van deze stad, rij je met de tram of auto binnen 20 minuten van de ene kant naar het andere gedeelte van deze leuke stad in Australië. 
Adelaide heeft een inwoners aantal van 1 miljoen personen, die voornamelijk de nakommelingen van immigranten zijn.
Deze stad behoort om de volgende redenen tot een van de leukste steden van Australië :
– wijngaarden die bekende wijnsoorten produceren;
– kerken: vanwege het feit dat de immigranten vrij gelaten werden om hun godsdienst op hun eigen manier te beleven, heeft elk geloof zijn eigen gebedshuis;
– stratenplan die de stad goed ontsluiten;
– festivals waaronder het Festivals of the arts dat jaarlijks wordt gehouden; en
– de vele restaurants.

Indien je kangoeroes wilt zien, ben je in deze stad tevens op de juiste plek. Één  van haar attracties is namelijkhet natuurpark Kangoeroe eiland. Dit is een prachtig natuurpark dat ten zuiden van Adelaide ligt en de plek waar je behalve kangoeroes ook Zeeleeuwen, Pinguïns  en koala beertjes in hun natuurlijke omgeving kunt bewonderen. Je zult  je er beslist geen moment vervelen tijdens je bezoek.
Zo als je merkt behoort Adelaide echt tot een van de mooiste steden van Australië, die je als dierenliefhebber beslist eens moet bezoeken.

Leukste steden van Australie:Brisbane       

Reizen naar Brisbane is ern goed idee indien je op zoek bent naar een stad met een bruisend uitgangsleven en een goed klimaat. In deze leukste stad van Australië  kan je genieten van de zon op een van de vele stranden,  relaxen in parken, struinen naar koopjes op de vele markten  of gewoon de kuststrook verkennen met de auto. 
Brisbane heeft een oppervlakte van 15.826 km². Er wonen ongeveer 2 miljoen personen in deze hoofdstad van Queensland. Het uitgaansleven wordt overheerst door  restaurants en pubs, waar je kan genieten van lokale en internationale gerechten. Daarnaast kan je in Brisbane ook de bier brouwerij bezoeken of gaan wandelen in een botanische tuin vol exotische planten.

Darwin     

In Darwin laat je de bewoonde wereld ver achter je om te genieten van de wereld in het klein. Het is namelijk door haar ligging een multiculturele stad, waarbij een mix van nationaliteiten deze plek zijn eigen charme geeft.
Dat maakt dit tot een van de leuke steden in Australië
en zo bijzonder. Je kunt met een camper reizen van uit Melbourne of Perth naar deze bestemming, wat je in staat stelt om onderweg  verschillende parken aan te doen.
Wanneer je eenmaal in Darwin bent aangekomen , kun je je tijd doorbrengen door:
-botanische tuinen te bezoeken;
– te gaan duiken in Darwin Harbour;
–  je te goed te doen aan  gerechten uit fe verschillende keukens;
– krokodillen van dichtbij te bekijken; of
– musea en botanische tuinen te bezoeken.
Na afloop ben je het beslist met ons eens dat ook Darwin een plaats op onze lijst met zeven leukste steden in Australië, verdient!

Melbourne   

Indien je vooral kennis wenst te maken met de cultuur van Australië, is een reis naar Melbourne echt de moeite waard. Je kunt er zowel musea bezoeken, als je verdiepen in de architectuur van deze oudste  stad in Australië; en dát gedurende de hele dag.
Melbourne heeft een oppervlakte van 9.990 km² en biedt een thuis aan zo een 5 miljoen inwoners. 
Je zal je als cultuurliefhebber absoluut geen moment vervelen in Melbourne omdat je onder andere:
– je kunt vermaken in de vele groene parken;
– er op sportgebied veel te doen valt (denk maar aan  het Australian open tennistournooi  en de start van de Formule 1 wedstrijden);
– de kuststrook kunt gaan verkennen. 
Men jokt gelet op deze activiteiten dus niet, wanneer men zegt dat dit een van de leukste steden in Australië is om je vakantie in door te brengen!

Noosa     

Als je ooit naar Noosa bent geweest, weet je gelijk waarom het tot de leuke steden in Australië behoort. Je bereikt het per auto vanuit Brisbane na ongeveer anderhalf uur rijden, maar kan ook eerst vliegen naar het vliegveld van de Sunshine Coast en van daaruit te rijden naar deze mooie plek in Australië. 
Eenmaal op Noosa is het gewoon de bedoeling dat je er van uit gaat dat je niets moet maar alles mag. Dat is namelijk de beste insteling om van deze plek te genieten. Over de oppervlakte van 870 km2 heeft Noosa tal van stranden waar je naar hartelust kunt zwemmen,  surfen en hiken.
De ongeveer 56.000 inwoners zullen het beslist op prijs stellen indien je ook hun festivals bezoekt en onder het genot van een glas wijn samen met hen geniet van een stuk kangoeroevlees.
Samen met hen heb je tijdens je verblijf, beslist een fantastische tijd in deze leukste stad in Australië.

Mooiste steden van Australië: Perth 

Australië anders beleven doe je in Perth, die naar onze mening gewoon de leukste stad van Australië  genoemd mag worden.  Okay samen met Brisbane en Noosa.
De 1 miljoen plus inwoners van dit gebied zorgen dat je je gelijk thuis voelt. Ze vergezellen je graag op je trip naar de top van de Bell Tower, die een 83 meter hoge toren bestaande uit achttien klokken, is.
Andere activiteiten die je hier kunt ontplooien zijn:
– een bezoek brengen aan bekende tuinen als de Queens Gardens;
– relaxen aan het strand ;
Vergeet niet om ook een bezoekje te brengen aan het natuureiland Harrisson Island en om te gaanvaren over The Swan Lake.
Je zult het dan met ons eens zijn dat Perth behalve een mooie plaats ook nog tot de leuke steden in Australië, behoort. 

Sydney

Zeg je Australië dan denk je van zelfsprekend aan de stad Sydney, die tot de bekendste en een van de mooiste steden van Australië behoort. Je zal van zelf willen gaan kijken naar het wereld bekende Operahuis maar je kunt nog veel meer beleven in deze stad.
Zo is het mogelijk om:
– je te storten in het uitgangsleven;
-. Musea, stranden en natuurreservaten te bezoeken;
– te surfen en zwemmen;
– of te genieten van de internationale sfeer vanwege het multi culturele karakter van deze plek.
Sydney, de stad met een oppervlakte van
12.367 km² en bijna 5 miljoen inwoners, heeft de grootste haven ter wereld. Je bereik het door van Amsterdam naar Hong kong of Singapore te vliegen, om vervolgens  verder te reizen naar deze wereldstad.
Van daar uit kun je met gemak naar de andere leukste steden in Australië reizen.

Stranden om te surfen en zwemmen, genieten van internationale gerechten op één plek, prachtige natuurparken, bijzondere dieren en een interessante geschiedenis, zijn dus de kernwoorden waarmee Australië het best beschreven kan worden. De hier boven genoemde leukste steden un Australië zijn om deze reden een must voor elk type reiziger. Wij wensen je daarom heel veel plezier toe op je trips naar dit werelddeel.