Tongariro National Park bezienswaardigheden

Wat kun je allemaal doen in Tongariro National Park in Nieuw-Zeeland?

Heb je plannen voor een fantastische vakantie naar Nieuw-Zeeland? Je zult zeker geen spijt krijgen, want er is genoeg te ontdekken. Eerder schreven we al over de highlights van Nieuw Zeeland. Maar de bijzondere natuur in Nieuw-Zeeland is de grootste publiekstrekker, zoals Nieuw-Zeelands eerste nationale park, Tongariro National Park. De basis van het park zijn de drie oude vulkanische bergen, met daar omheen prachtige natuur om te wandelen of te fietsen. Neem hier de tijd om zoveel mogelijk bezienswaardigheden Tongariro National Park te zien, want de natuur is indrukwekkend. In het park zijn kamperplekken en hotels om te overnachten.

Activiteiten en bezienswaardigheden
Tongariro National Park

The Tongariro Crossing

The Tongariro Crossing is een prachtige wandeltocht waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden Tongariro National Park kunt zien. Het is wel een flinke wandeltocht van 8 uur, maar zeker de moeite waard. Het is best een avontuurlijke tocht, met diverse klimpartijen en houd ook rekening met het feit dat de weersomstandigheden snel kunnen veranderen. Maar tijdens de tocht geniet je van prachtige natuur, de grote rode kraters van de vulkanen en de meren in de kraters.

Fietstocht over the Old Coach Road

Wil je fietsen? Huur dan een mountainbike en fiets the Old Coach Road af. Hoewel het park verschillende goed aangelegde fietspaden heeft, is the Old Coach Road toch wel het mooiste fietspad. Tijdens de fietstocht fiets je door heuvelachtige landschappen met prachtige uitzichten en door ongerepte bossen. De route is 15 kilometer en je doet er zo’n 2,5 uur over. Je kunt the Old Coach Road ook bewandelen. Een wandeltocht duurt ongeveer 4,5 uur.

Wintersport in Tongariro National Park

Niet iedereen zal bij wintersport direct aan Nieuw-Zeeland denken, toch is het één van de bezienswaardigheden Tongariro National Park. Op de actieve vulkaan Mount Ruapehu, de grootste vulkaan van Nieuw-Zeeland ligt een gebied met twee skigebieden. Je kunt hier in de wintermaanden op de vulkaan skiën en snowboarden. Absoluut een belevenis als je dit in Nieuw-Zeeland mag doen.

Tawhai falls

Tongariro National Park kent meerdere watervallen, maar Tawhai falls is het gemakkelijkste bereikbaar. Ben je uitgeput na een dagje wandelen, dan kun je bij de waterval even tot rust komen en genieten van de rust en de stromende beekjes rondom de waterval.

Mangawhero falls

Nog een waterval, maar deze is meer bijzonder, want deze waterval komt voor in de films van ‘The Lord of the Rings’. De watervallen hebben een hoogte van 28 meter en je kunt ze vanaf de bovenzijde aanschouwen. Je hebt dan tevens een prachtig uitzicht over het hele gebied. Er zijn meerdere locaties in het park waar is gefilmd voor the Lord of the Rings. Als je daar geïnteresseerd in bent, dan is hier genoeg informatie over te krijgen in het park zelf.