costa rica

Wat te doen in Costa Rica? De mooiste plekken! 

Ben jij van plan om een rondreis te maken door Costa Rica? En wil je graag de mooiste plekjes van Costa Rica zien? Lees dan gauw verder. Hieronder vind je namelijk inspiratie voor een rondreis door Costa Rica

Bezoek La Fortuna en bekijk de vulkaan El Arenal

Veel mensen die op rondreis zijn door Costa Rica, brengen een bezoek aan de plaats La Fortuna. Deze plaats ligt aan de rand van de beroemde vulkaan ‘El Arenal’. Je kunt er een prachtige wandeling maken rondom de vulkaan en genieten van de erg toegankelijke groene omgeving. Verder kun je in La Fortuna het Mistico park bezoeken, waar je kan wandelen over de over de hangbruggen. Ook kun je de waterval en de hotsprings bezoeken. Mede door de mooie vulkaan en de andere zeer toegankelijke bezienswaardigheden en natuur is La Fortuna een geliefde plek onder veel reizigers. 

Geniet van een strandvakantie in Puerto Viejo 

Puerto Viejo is een dorp dat vrij afgelegen ligt van de andere veel bezochte plekken in Costa Rica. Het dorp staat bekend om zijn mooie stranden en zijn heerlijk rustige omgeving. Maar ook in Puerto Viejo kun je genieten van avontuur en natuur wanneer je door de jungle loopt. Er hangt een relaxte sfeer, want er komen veel reizigers die er genieten van een strandvakantie. Ook kun je er veel digital nomads vinden die voor een langere tijd in Puerto Viejo wonen. Een inspirerende plek voor zowel vakantiegangers als digital nomads dus! 

Tortuguero Nationaal Park 

Een andere plek dat veel reizigers in Costa Rica bezoeken is het Tortuguero Nationaal Park. Dit park is een van de bekendste nationale parken in Costa Rica en dat is niet voor niets. Je kunt er zeer bijzondere dieren en bloemen spotten. Ook de aankomst is speciaal, het park is namelijk alleen te bereiken per boot. Je kunt dus niet zelf naar het park rijden! 

Het magische natuurgebied Monteverde 

Monteverde is een dorp dat zich relatief dichtbij La Fortuna bevindt. Ook hier vind je weer veel reizigers die een bezoekje brengen aan de prachtige natuur. Het dorp is hoog in de bergen gelegen en het is er vaak mistig, wat een magische sfeer creëert. Er zijn veel bloemen en dieren te spotten en mede daarom staat het park bij veel vogelliefhebbers hoog op het lijstje. 

De bijzondere rivier Rio Celeste 

Een andere prachtige plek om te bezoeken is de rivier ‘Rio Celeste’. Deze rivier kun je bezoeken tijdens een wandeling door het nationaal park ‘Tenorio Volcano’. De wandeling eindigt bij een plek waar twee rivieren samenkomen. Hierdoor ontstaat er een hele bijzondere blauwe kleur, die je nergens anders kunt vinden.