Wat moet je zien en doen in Belize?

Belize is een van de bekendste toeristische bestemmingen van Midden-Amerika en een van onze favoriete landen in de regio. Backpacken door Belize is een geweldige ervaring. Het land is populair bij backpackers, vakantiegangers, duikliefhebbers en pasgetrouwden. Het is een klein, gemakkelijk te bereizen land, dus je hebt niet veel tijd nodig om het te bezoeken. Engels is hier de voertaal, aangezien het land in 1840 door de Britten werd geannexeerd (toen heette het Brits Honduras). Het duiken hier is van wereldklasse en de resorts op de eilanden trekken de rijkere menigte aan. Belize heeft echt voor elk wat wils.

Verken Maya-ruïnes en ontspan op pittoreske stranden. Trek door de jungle van het binnenland en geniet van een levendige, diverse cultuur. En zorg ervoor dat je ook onder de oppervlakte gaat verkennen. Het rif van Belize trekt duik- en snorkel liefhebbers van over de hele wereld. Voor de natuurliefhebber zijn veel van de nationale parken van het land een paradijs, vooral voor vogelaars. En degenen met interesse in archeologie zullen de Maya-sites van Altun Ha, Lamanai en Caracol ook fascinerend vinden!

Belize is misschien niet de goedkoopste bestemming in Midden-Amerika, maar het is wel een van de gemakkelijkste en meest ontspannende plekken om te reizen in de regio. In deze blog over reizen in Belize hebben we onze beste tips verwerkt om je te helpen goedkoper, beter en slimmer te reizen tijdens je bezoek.

dit moet je zien en doen in Belize

Zie de dieren in het wild

Een groot deel van Midden-Amerika is een paradijs voor natuurliefhebbers, en dit land is daarop geen uitzondering. Vogelaars zullen genieten van Crooked Tree Wildlife Sanctuary met zijn mogelijkheden om vogels te spotten, terwijl degenen die geïnteresseerd zijn in grote katten naar het beroemdste beschermde gebied van het land kunnen trekken, Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary. Hier vind je jaguars, en je zult hier zeker willen wandelen. Het landschap is weelderig en mooi!

Bacab Adventure & Eco Park

Met meer dan 500 hectare jungle vind je hier wandelpaden, waterwegen, brulapen, een gigantische bron met een waterval, een vlinderhuis en krokodillen… naast vele andere dingen om het hele gezin bezig te houden. Het is deels een themapark, deels natuurreservaat en zorgt voor een ontsnapping uit Belize City.

dit moet je zien in Belize

Bezoek Caracol

Caracol is de grootste Maya-site en was ooit een van de machtigste steden in de Maya-tijd. In tegenstelling tot Altun Ha zijn de ruïnes in Caracol minder gerestaureerd en bevinden ze zich in een jungle omgeving, wat bijdraagt ​​aan het oude gevoel van de site. De site staat vol met reservoirs, muren en graven, met als beste attractie de Sky Place, een hoog gebouw. Entree is 15 BZD. Dagelijks geopend van 8.00-17.00 uur.

Wat moet je doen in Belize

Verken Actun Tunichil Muknal

Een van de meest opwindende, zo niet spookachtige dingen om te doen in het land is de Actun Tunichil Muknal-grottour. De grot is de thuisbasis van de overblijfselen van slachtoffers van Maya-offers en na een korte wandeling en trektocht kom je oog in oog te staan ​​met hun skeletten. De site werd ontdekt in 1989 en is sindsdien populair bij toeristen. Omdat het zo populair is, zijn tours een stuk beperkter geworden in waar je kunt lopen en wanneer je kunt gaan! Verwacht ongeveer 250 BZD te betalen voor een georganiseerde tour

Ga duiken!

Belize kent het op een na langste rif ter wereld en deze strekt zich uit over 300 km als onderdeel van een rifsysteem dat zich helemaal uitstrekt tot aan het schiereiland Yucatan. Het levendige koraal en het prachtige onderwaterleven vormen de populairste toeristische attractie van het land. Duikers en snorkelaars kunnen genieten van het rif op een van de vele eilanden, in het marine park of een boottocht maken om verder weg te gaan. In 1996 werd het rif aangewezen als werelderfgoed.

Wat moet je zien en doen in Belize

Maak natuurwandelingen

Of je nu vroeg in de ochtend of midden in de nacht gaat, op stap gaan met een natuuronderzoeker door de jungle is een geweldig avontuur. De ochtend is de beste tijd om vogels te bekijken, terwijl de nacht het beste is voor dieren zoals jaguars, apen, ocelotten en tapirs, evenals tal van vreemde en prachtige insecten.

De Sint-Janskathedraal

Deze kathedraal is de oudste Anglicaanse kerk in Zuid-Amerika. Gebouwd van rode bakstenen die in de jaren 1800 aan boord van Engelse zeilschepen naar Belize werden gebracht, is dit een geweldig stukje geschiedenis om te bekijken. De oorspronkelijke kerk werd in 1891 een kathedraal en de naburige begraafplaats werd tijdens het koloniale tijdperk gebouwd met behulp van slavenarbeid.

Wat moet je zien in Belize

Verken Placencia

Placencia is de ideale locatie voor duikers, snorkelaars en degenen die de Maya-ruïnes in het zuiden van het land willen verkennen. De stad heeft nog steeds een relaxte Caribische sfeer en het leven hier concentreert zich rond de smalle hoofdstraat waar je de meeste bars en restaurants vindt. Grote kans dat je langer blijft dan gepland!

Lees ook: Backpacken in Guatemala? Wat zijn de hoogtepunten?