De Manaslu Circuit trek door authentiek Nepal

Nepal is een fantastisch land om te wandelen. Populaire tracks als Everest Base Camp- en Annapurna Circuit Trek hebben de grootste aantrekkingskracht op het grote aantal trekkers dat het land ieder jaar weer bezoekt. Vind je dit allemaal maar te druk en staat Base Camp Everest niet bovenaan je bucketlist, dan zijn er nog genoeg andere pareltjes te vinden. Een daarvan is de Manaslu Circuit Trek rondom berg Manaslu, die met 8.156 meter hoogte, tot de hoogste toppen van Nepal behoort.

Je reis naar het Manaslu traject

Vanuit Nederland vlieg je naar de hoofdstad Kathmandu. Vanaf Kathmandu reis je door naar Sotikholaals waar het grote avontuur zal beginnen. Bedenk goed dat de luchthavens nog steeds erg druk zijn. Vertragingen en lange wachtrijen zijn nog vaak aan de orde. Mocht je vlucht grote vertraging hebben of worden geannuleerd, heb je wel recht op vergoeding. Dit is ook het geval als bijvoorbeeld je United Airlines vlucht geannuleerd wordt.

Meerdaagse wandeltocht

De trek rondom Manaslu is een tocht die je in zo’n 15 dagen kunt doen. Onder begeleiding van ervaren gidsen trek je door het geweldig mooie landschap langs idyllische bergdorpjes, langs rivieren en bossen.

Tot 30 jaar geleden, was het gebied van de Manaslu traject, ook wel de Japanse berg genoemd, verboden terrein voor toeristen. Om de trek te kunnen maken, heb je tegenwoordig nog altijd een vergunning nodig.

Het is geen heel zware tocht. Hij is voor iedere getrainde wandelaar met een goede conditie prima te doen. Wel moet je rekening houden met de ijle lucht. Bereid je goed voor en zorg dat je een goede uitrusting hebt.

Het hoogste punt van de tocht is de Larkya-pas op 5100 meter hoogte. De uitzichten van hier op Dhaulagiri en Annapurna zijn werkelijk fenomenaal. Hierna volgt de afdaling weer en komt er een einde aan een fantastische trek.

Het ruige alternatief

De trek Rond de Dhaulagiri is een andere prachtige route die loopt door het westelijk deel van Nepal. Het is wel een trek voor de ervaren wandelaars. Het is een van de meest lastige routes die je in Nepal kunt treffen. Je bent daarbij ook nog eens lange tijd op een hoogte tussen de 4.000 en 5.300 meter. De ijle lucht speelt hier dus ook parten.

Het landschap is, zoals eigenlijk in de gehele Himalaya, geweldig mooi. Enorme rijstterrassen worden afgewisseld met bossen. Je wandelt over smalle paden langs enorm diepe afgronden. Overal hoor je het geklater van de watervallen. Ook hier passeer je weer de authentieke dorpjes waar je altijd met een glimlach wordt ontvangen. Je klimt steeds hoger en komt over spectaculaire bergpassen heen. Continue heb je dat geweldige uitzicht op de machtige reuzen van de Himalaya. Mooier wordt het bijna niet.