bezienswaardigheden Casablanca

Top 7 bezienswaardigheden Casablanca

Ontdek een nieuwe vakantie bestemming

Marokko kent veel mooie steden en het land zelf wordt ook elk jaar een populairdere vakantie bestemming. Wil jij dit prachtige land ook graag eens bezoeken om van de Marokkaanse sferen te proeven maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen hebben wij de ultieme tip voor jou. Begin bij de bijzondere stad vol geschiedenis en cultuur: Casablanca. De bezienswaardigheden in Casablanca zijn zoals je ze nog nooit hebt gezien. Deze stad ligt in het westen van Marokko en de naam Casablanca betekend letterlijk ‘Wit Huis’. De stad heeft deze naam gekregen omdat er heel veel grote witte huizen en gebouwen te vinden zijn. De stad heeft voor haar grootte ook vrij veel inwoners. Met ruim 5.7 miljoen inwoners is het één van de Marokkaanse steden met de grootste populatie. Naast de vele inwoners heeft de stad ook één van ’s werelds grootste kunstmatige zeehavens en is de stad mede daarom een groot industrieel handelscentrum. Maar wanneer je op google bezienswaardigheden Casablanca intoetst zul je zien dat er nog veel meer te zien is dan enkel de haven.

Verschillende mogelijkheden in Casablanca

Er zijn natuurlijk ook heel veel culturele en historische bezienswaardigheden in Casablanca. De haven is een bezoek waard maar er zijn zeker en vast ook genoeg andere activiteiten en plaatsen die een bezoek waardig zijn. Daarom hebben wij de mooiste bezienswaardigheden van Casablanca op een rijtje gezet zodat je direct een mooie to do lijst hebt voor als je de stad wilt bezoeken. De meeste bezienswaardigheden van Casablanca zijn ook gratis of tegen een kleine vergoeding. Nog een reden waarom ook jij deze fantastische bestemming op je reis lijst zou moeten plaatsen!

Top 7 bezienswaardigheden Casablanca

1. Wandel door de Hassan II Moskee

Wanneer je de mooiste bezienswaardigheden van Casablanca wilt bezoeken dan is er één die je direct op je lijstje moet noteren. De Hassan II Moskee is de mooiste en grootste Moskee van de stad. De naam van de moskee komt van Koning Hassan II. De moskee is ter ere van zijn 60e verjaardag gebouwd. Deze moskee is niet alleen de grootste moskee van Casablanca maar is mede dankzij haar 200 meter hoge minaret het één na hoogste religieuze gebouw ter wereld en speelt het een grote rol in de Islam. Mekka wordt gezien als het belangrijkste epicentrum in de moslimgemeenschap en de Hassan II moskee neemt een goede tweede plaats in. Maar niet enkel leden uit de moslimgemeenschap zijn hier welkom. De moskee opent haar deuren voor iedereen en iedereen, ongeacht leeftijd, etniciteit en achtergrond mag een bezoek brengen aan dit prachtige religieuze gebouw. De gebedsruimte is wel enkel beschikbaar voor mensen die komen bidden maar er is nog genoeg te zien. De moskee kent een eigen museum, een bibliotheek, een badruimte en een koranschool. Vergeet daarom bij het bezoeken van bezienswaardigheden Casablanca niet deze indrukwekkende moskee op je lijst te zetten.

2. Bezoek de Boulevard de la Corniche

Het fijne aan veel bezienswaardigheden in Casablanca is dat je deze op de zelfde dag met elkaar kunt combineren. Wanneer je de Hassan II Moskee hebt bezocht zul je na af loop een flinke trek hebben. Voor lekker traditioneel Marokkaans eten kan je aan de boulevard veel restaurantjes vinden. De boulevard begint vlak naast de moskee en je kunt helemaal tot aan de grote vuurtoren doorlopen. Deze straat wordt ook gezien als de hoofdstraat van de stad met veel leuke zijstraatjes. De hoofdstraat, de boulevard zelf, is vrij toeristisch, maar wijk ook af en toe eens af in de zijstraten om wat meer van de lokale cultuur te proeven. De boulevard valt onder de bezienswaardigheden Casablanca in een must see. Ook is het strand aan de rechterkant van de boulevard één van de mooiste bezienswaardigheden van Casablanca.

3. Bezoek de Skala

Er zijn ook veel oud historische bezienswaardigheden van Casablanca die absoluut niet op je bezoeklijst mogen missen. Eén van deze bezienswaardigheden Casablanca is de Skala.
De skala is een bastion uit de 18e eeuw dat goed bewaard is gebleven. Je kunt hier veel
oude militaire voorwerpen vinden die goed in tact zijn gebleven. Onder andere de grote kanonnen zijn bij geschiedenisliefhebbers een grote favoriet. Het bastion ligt tegenover de oude vissershaven en wanneer je iets doorloopt naar het fort zul je een adembenemend uitzicht hebben over de zee.

4. Wandel door het Park van de Arabische Liga

Casablanca kent veel verschillende groene parken maar een grote favoriet onder de lokale bevolking en de toeristen is toch wel het Park van de Arabische Liga.
De parken zijn allemaal fijne bezienswaardigheden van Casablanca maar de Arabische Liga is stiekem toch wel de leukste. Wanneer je door het park wandelt zul je het zelfde gevoel krijgen als wanneer je in Amsterdam door het Vondelpark wandelt of in New York door Central Park; Je zult de volledige rust vinden, in je omgeving en in je zelf. Het zal even voelen alsof je niet in een drukke stad zit met ruim 5.7 miljoen inwoners. Je zult heerlijk kunnen ontspannen in deze sfeervolle omgeving onder het genot van een ijskoud drankje. Even rusten onder de palmbomen en heerlijk bijkomen van alle hectiek. Dit park is door al haar groen en bijzondere flora ook één van de mooiste bezienswaardigheden van Casablanca.

5. Bezoek het eiland Marabout

View to island Marabout de Sidi Abderrahmane, casablanca, morocco

Op het eiland Marabout, vlak voor de kust, kun je één van de meest bijzondere begraafplaatsen van Marokko vinden. Op Marabout, vlak voor de kust van Casablanca, is de begraafplaats voor heilige en is mede daarom een grote religieuze bezienswaardigheid. Veel bezienswaardigheden in Casablanca hebben een religieuze ondertoon, zo ook Marabout. Het is een bijzondere spirituele plaats en een populair bedevaartsoord. Op sommige tijden van de dag kun je naar dit eiland toe wandelen maar hoe zeker rekening met het eb en vloed.

6. Bezoek Joods Museum

Het Joods museum is misschien wel één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Casablanca. Omdat Marokko, zo ook de stad Casablanca, voornamelijk islamitisch is, is dit museum juist zo bijzonder. Vaak wordt er in het westen een verkeerd beeld geschetst over het wel of niet samen kunnen gaan van deze twee geloven maar de stad Casablanca is een goed voorbeeld waarin duidelijk wordt dat dit wel goed samen gaat in fijne harmonie. Het museum heeft verschillende exposities die allemaal in het teken staan van hun geschiedenis in Marokko.

7. Winkelen in de Habbous

Vaak denk je als je aan Marokko denkt aan de kleurrijke souks waar je kunt handelen, winkelen en lekker eten. Helaas zijn deze souks voornamelijk in Marrakech en Rabat en niet in Casablanca. Wil je toch een soortgelijke ervaring bezoek dan de Habbous. Hier kun je ook genieten van het lokale handeldrijven en leuke koopjes doen. Van traditionele schoenen, vergelijkbaar met de schoenen uit de Disney film ‘Aladdin’ tot theepotten en mooie mozaïek tegeltjes, in de Habbous vindt je het allemaal.