hotspots in nieuw zeeland

Op reis naar Nieuw Zeeland, wat moet je gezien hebben?

Nieuw Zeeland staat bekend als een van de mooiste bestemmingen waar je naartoe kunt reizen. Niet voor niets staat een reis naar Nieuw Zeeland hoog op het verlanglijstje van heel wat reizigers. Dit zijn de grootste bezienswaardigheden in Nieuw Zeeland, die je helemaal het gevoel geven Midden-Aarde te zijn binnengewandeld.

Milford Sound

Milford Sound is een van de hotspots Nieuw Zeeland. Met regenwouden, bergen en meren biedt deze vallei de mooiste panorama’s. Niet voor niets is de Milford Track een erg populaire trektocht. Heb je tijd over, dan mag je deze tocht zeker niet overslaan tijdens je reis naar Nieuw Zeeland.

Waitomo grotten

Iedereen die gaat reizen in Nieuw zeeland plaatst deze grotten op zijn schema. Deze grotten zijn erg gekend door zijn inwoners: de glimworm die oplicht in het donker en hierdoor voor een waar natuurspektakel zorgt.

Tongariro Nationaal Park

Gelegen centraal op het Noordereiland op een paar kilometer van Lake Taupo, tevens ook een van de hotspots Nieuw Zeeland vind je het prachtige Tongariro National park. Het park wordt vaak bezocht omwille van de indrukwekkende vulkanische landschappen en zijn belang voor de Maori cultuur. De Tongariro Alpine Crossing is een dagtocht die je niet mag missen wanneer je gaat reizen in Nieuw Zeeland.

Mount Cook

Gelegen in het gelijknamige nationale park is Mount Cook wellicht de grootste van alle bezienswaardigheden in Nieuw Zeeland. Letterlijk. Met een hoogte van 3724 meter is hij niet alleen de hoogste berg in de Zuidelijke Alpen, maar ook in heel Nieuw Zeeland. Hij wordt tevens omringd door indrukwekkende gletsjers.

Kaikoura

Kaikoura is een kuststadje op het Zuidereiland en een ware hotspot voor wildlife spotters. Zo kan je hier tijdens je reis naar Nieuw Zeeland zelfs zeehonden, dolfijnen en walvissen spotten vlak voor de kust.

De Hobbit filmset

Midden-Aarde komt pas echt helemaal tot leven als je wat tijd doorbrengt op de Hobbit filmset. Deze is gelegen op een uur rijden van Auckland en toont je de authentieke woningen van de hobbits zoals deze in de films zijn gebruikt. Heel even lijkt het alsof je de Gouw echt bent binnengestapt.

hotspots in nieuw zeeland

Queenstown

Queenstown wordt wel eens de adventure capital van Nieuw Zeeland genoemd en is dan ook een stad die je ongetwijfeld zal passeren wanneer je gaat reizen in Nieuw Zeeland. Zo kan je er onder andere bungee jumpen, wildwaterraften, paragliden, rotsklimmen, mountainbiken en zelfs skiën.

Rotorua

Rotorua is gelegen op het Noordereiland en is gelegen op de Ring van Vuur. Het is een van de geothermisch meest actieve gebieden ter wereld. Een plaats waar de aarde spreekt. Kokende modderpoelen, geisers, vulkanische kraters en thermische bronnen kenmerken het landschap.