wanddecoratie vakantiefoto

Wanddecoratie met foto’s als mooie herinnering van je reis

Je kent het vast, je komt net terug van vakantie en je wil dat gevoel zo lang mogelijk vast houden. Helaas kom je er dan na 2 dagen achter dat dat eigenlijk onmogelijk is, omdat je zo weer in je normale ritme zit. Gelukkig zijn er manieren om dat vakantiegevoel veel langer te behouden en dat is door je te omringen met herinneringen eraan. Dit kun je doen door mooie foto’s van je vakantie of reis in je woon-, slaap- of welke kamer dan ook te hangen. En daarvoor zijn de opties erg uitgebreid, omdat het tegenwoordig mogelijk om die foto’s op allerlei materialen te laten afdrukken. Wat dacht je van een foto op glas of op hout? Op zoek naar iets heel speciaals? Kijk dan eens naar een foto op aluminium! Voor de Franstaligen onder ons, of degenen die graag Frans praten om in het vakantiegevoel te blijven, gaat dit om ‘photos sur aluminium‘.

De 21e eeuw heeft technologische vooruitgang gebracht in elk aspect van ons leven, inclusief fotografie. Door vooruitgang in printtechnologie en printmedia is er veel meer keuze voor het type fotoafdrukken dat je wil dan ooit tevoren. Lees lekker door om meer te weten te komen over de verschillende soorten printmedia die beschikbaar zijn om je muren mee te versieren.

Foto afdrukken op canvas

Foto afdrukken op canvas zijn een van de meest gebruikte media voor het afdrukken van foto’s. Dit medium is overal verkrijgbaar en betaalbaar. Fotografen gebruiken vaak canvas bij het giclee-drukproces. Door deze combinatie ontstaat een fotoafdruk die eruitziet als een antiek olieverfschilderij. Dit werkt erg goed in combinatie met een houten frame. De belangrijkste aantrekkingskracht van canvas is de prijs. Foto afdrukken op canvas missen de levendige kleuren of scherpte die mogelijk zijn op afdrukken op metaal, acryl of papier, maar hebben wel een klassieke uitstraling! 

Metalen foto afdrukken

Metaal is een van de meest populaire foto afdrukken op het moment omdat het duurzaam en betaalbaar is. Bovendien kunnen metalen prints direct worden opgehangen en hebben ze geen speciale zorg of behandeling nodig.

Metaal afdrukken worden gemaakt met behulp van chromaluxe kleurstof sublimatie. Deze metalen fotoprint wordt gemaakt door een afbeelding onder intense hitte en druk op een aluminiumplaat te etsen. Deze print soort is sterk en gaat veel langer mee dan een print op canvas of papier. Foto afdrukken op metaal zijn erg geschikt voor afdrukken die bedoeld zijn voor buitengebruik en drukbezochte gebieden.

Foto afdrukken op glas

Glas is een ander modern medium voor fotoafdrukken. Dit medium kan unieke effecten creëren en is ook functioneler dan andere mediums, omdat het ook gebruikt kan worden op glazen flessen of een raam. Printen op glas vereist LED UV-printen of digitaal keramisch printen. Prints op glas kunnen enorm decoratief en mooi zijn en hebben echt een heel speciale uitstraling. Het geeft de mogelijkheid om foto afdrukken te maken met unieke effecten. 

Veel mensen verwarren glas afdrukken met acryl afdrukken, maar ze zijn anders. Acryl is een plastic en glas afdrukken worden gemaakt op echt glas. 

Papieren fotoafdrukken

Papier is een van de meest voorkomende en populaire media voor foto afdrukken. Het is een populair medium vanwege de compatibiliteit met digitale inkjet printers en de betaalbaarheid. Er zijn verschillende soorten fotopapier, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Aangezien deze vorm van afdrukken al lang bestaat is het makkelijk om er voorbeelden van te vinden!