de lekkerste cocktails

Waar kan je de lekkerste cocktails drinken?

Sterke smaken alcohol die een tinteling op de tong en een branderig gevoel in de keel achterlaten, gepresenteerd in allerlei maten glazen met een ijsklontje en een rietje en ter garnering misschien een tropisch stukje fruit. We kennen allemaal de cocktails die je in een strandtent op de boulevard kan halen tijdens je welverdiende vakantie. Juist tijdens deze vakantie kunnen we deze tropische drankjes wel waarderen. Veel populaire vakantiebestemmingen hebben dan ook hun eigen cocktail gecreëerd, maar waar kan je nou die lekkerste cocktails drinken?

Puerto Rico

Spaans voor “gezeefde ananas” is de Pina Colada als cocktail van witte rum, ananassap en kokosmelk. Deze uiterst bekende cocktail is uitgevonden door een barman in San Juan en de nationale drank van Puerto Rico geworden. Een Pina Colada is een witte, romige drank met de zachte smaak van kokos en de frisse afdronk van ananas.

Cuba

Als je naar een frisse cocktail zoekt, is de Mojito wellicht een betere keuze. Door de combinatie van witte rum, limoensap, sodawater, rietsuiker, munt en ijs is de Mojito een drankje dat bij elke gelegenheid past en het goed doet in het uitgaansleven. De cocktail is waarschijnlijk in het leven geroepen op de suikerplantages in Cuba, maar werd pas echt bekend door de Amerikaanse schrijver Ernest Hemmingway die er fan van werd na het drinken van een Mojito in een Cubaanse bar.

Mexico

De Margarita, mix van witte tequila, triple sec, limoensap, ijs en zout, is in het leven geroepen als nette versie van tequila, wat een bekend shotdrankje is. De Margarita heeft van alles wel wat, zoet, zuur, bitter en zout, maar zonder dat iets overheerst.

Nederland/Engeland

Last but not least de Gin-Tonic! Deze simpele cocktail is ontstaan in de Britse Oost-Indische Compagnie die in 1600 handel dreven met onder andere India. Om malaria te voorkomen dronken zij kinine, het hoofdbestanddeel van tonic. Door de vieze smaak voegden zij er suiker, limoen, water en gin aan toe. Gin stamt weer af van het Nederlandse Jenever, doordat Engelse soldaten tijdens oorlogen Jenever als borreldrank dronken en de drank mee terug namen naar Engeland. Zo ontstond de cocktail van gin met een verfrissende, kruidige smaak die nog steeds zeer populair is.