Tips voor het maken van foto's met je smartphone

Tips voor het maken van foto’s met je smartphone

Foto’s maken met een smartphone is niet weg te denken uit de huidige samenleving. Hoewel de camera’s steeds beter worden en ook het aantal camera’s op een toestel toeneemt, zijn er diverse zaken waar je op moet letten om goede foto’s te maken. Hier vind je enkele tips.

HDR is veel waard

HDR is een functie die zorgt voor een beter contrast op je foto’s. Je schiet als het ware meerdere foto’s met diverse belichtingen en combineert deze om het beste plaatje te maken. Je hebt dus geen last meer van overbelichting. Dat kan namelijk gebeuren als je last hebt van tegenlicht van bijvoorbeeld de zon. Omdat er meerdere foto’s worden gemaakt, dien je de camera wel zo stil mogelijk te houden.

Genoeg tijd? Gebruik een statief!

Net als bij fotografie met een losse camera krijg je het beste resultaat door een statief te gebruiken. Sommige smartphones hebben de optie om zelf de belichting en sluitertijd in te stellen. Dit is ideaal als je weinig licht hebt en je mooie kiekjes wilt maken. Ook is het handig als je een portret met iemand wilt maken zonder dat je het toestel moet vasthouden.

Gebruik nooit een digitale zoom

Je ziet steeds vaker toestellen met optische zoom waardoor je flink kunt zoomen op diverse objecten. Dat is natuurlijk ideaal als je geen camera met aparte zoomlens mee wilt nemen. Meeste smartphones hebben ook digitale zoom, dit geeft echt nooit hetzelfde resultaat als een toestel met optische zoom: het beeld wordt vlekkerig en lelijk wanneer je teveel inzoomt.

Bescherm de camera

Een van de betere toestellen met een camera is de Samsung Galaxy S9. Met dit toestel kun je dankzij optische stabilisatie mooie foto’s schieten. Maar net als met alle toestellen doe je er goed aan om de camera netjes te houden. Bescherming is nog beter: kies een Samsung Galaxy S9 hoesje om met een gerust gevoel je toestel intensief te gebruiken zonder dat het beschadigt.

Vergeet de backup niet!

Voordat je je helemaal gooit in de fotografie is het een goed idee om na te denken over backups. Je kunt tegenwoordig al diverse usb-sticks gebruiken om de data van de telefoon te kopiëren. Ook de data uploaden naar de cloud is een optie, maar hou wel rekening met je datalimiet!