treinreis in Mexico

Unieke Mexico ervaring, één van ’s werelds mooiste treinreizen!

Mexico staat al jaren bekend als een fijn vakantieland onder de Nederlanders. Een land vol diversiteit maken het land tot een zeer populaire vakantiebestemming. Het is het land van parelwitte stranden, de Maya cultuur, kleurrijke inheemse bevolking, prachtige jungle en natuurlijk de Mariacha muziek. Vooral de langgerekte witte stranden met wuivende palmbomen kunnen op veel aandacht rekenen van de zon liefhebbende vakantiegangers. Mexico heeft echter veel meer te bieden als zon, zee en strandvertier. De rijke historie, de vele Maya ruïnes en het prachtige landschap maken het een uiterst fijne bestemming voor een prachtige rondreis door Mexico. Wil je meer als alleen een strandvakantie in Mexico en ga je actief het land doorreizen? Probeer dan vooral de wereldberoemde treinreis in Mexico uit, dwars door de Copper Canyon. De El Chepe treinreis Mexico is een werkelijk adembenemend mooie treinrit die je eigenlijk niet zou mogen overslaan wanneer je door Mexico reist.

el chepe treinreis Mexico

Een treinreis in Mexico door de Copper Canyon

Het is één van ’s werelds mooiste treinreizen die je kunt maken. De El Chepe (voluit de Ferrocarril Chihuahua al Pacífico) treinrit van niet minder dan 653 kilometer lang. De treinrit langs prachtige vergezichten vervoert je over maar liefst 37 bruggen en door 87 tunnels. Het hoogste punt van dit prachtige traject is op ruim 2400 meter boven zeeniveau. Wat met de trein in Mexico reizen zo bijzonder maakt, is voornamelijk het passeren van de Copper Canyon (ook wel de Barranca del Cobre genoemd). Op het meest adembenemende deel van de kloof stopt de machinist dan ook even zo’n 20 minuten zodat je als toerist even rustig kan genieten van het uitzicht en eventueel wat foto’s zou kunnen maken. De treinrit, die maar liefst 16 uur duurt is op te delen in verschillende dagen wanneer je dat wenst. De El Chepe treinreis Mexico begint in het binnenland in de kleurrijke stad Chihuahua en eindigt in de badplaats Los Mochis aan de Pacifische kust (of andersom natuurlijk!).

Een vakantie in Mexico, verrassend avontuurlijk!

Met de trein in Mexico reizen is echt een aanrader voor de avontuurlijke vakantieganger. Het is een van de leuke activiteiten te ondernemen op een rondreis door Mexico. Laat jezelf verrassen wat dit prachtige land je allemaal te bieden heeft!