surfen in el salvador

Top bezienswaardigheden in El Salvador

Langs de Stille Oceaan liggen zwarte zandstranden en mosgroene regenwouden tegen een prachtige achtergrond van vulkanen. Dit is El Salvador. Een klein land dat met haar waanzinnige natuur een grote impact heeft op veel reizigers en zeer zeker de moeite is om te bezoeken. Daarnaast vind je er veel overblijfselen van de Maya cultuur, de beste koffie ter wereld en prachtig natuurschoon! Ontdek in deze blog de mooiste bezienswaardigheden van El Salvador.

El Salvador is een mecca voor koffieliefhebbers

Voeg wat kersverse koffie toe aan je wandelingen door de jungle en je reis door El Salvador is compleet. De Ruta de Las Flores begeleid je door het regenwoud naar bloeiende koffieplantages en stadjes als Juayúa en Apaneca. In Juayúa kun je elk weekend allerlei lokale lekkernijen proberen tijdens een eetfestival. In Apaneca overnacht je in een oude koffieplantage en word je wakker van de allerlekkerste koffie geur van El Salvador.

mooie plekken in el salvador

Bezoek de belangrijkste Maya-locaties in El Salvador en begin daarbij met San Andrès, een grote Mayastad die werd bewaard door lagen as van een nabijgelegen vulkaanuitbarsting. Krijg een kijkje in het leven van deze Maya’s door verder te gaan naar Tazumal, de grootste piramide van het land met een uniek drainagesysteem, gecreëerd door Maya’s. Geniet van het museum en verken belangrijke historische artefacten. Leer hoe Maya’s stoffen verfden met behulp van planten in Casa Blanca, een apart archeologisch park, maar ooit deel uitmaakte van een enkele gemeenschap die 

Als je zin hebt in een uitdaging maak dan een onderwaterwandeling met innovatieve en veilige helmen waarmee je 25 minuten natuurlijk kunt ademen onder water. Onder water kun je allerlei soorten vissen zien, waaronder pijlstaartroggen en barracuda’s, zes meter diep in de zee. 

Top bezienswaardigheden in El Salvador

Koffie, koffie en nog eens koffie

Ervaar een geweldige tour in San Salvador die natuur en cultuur combineert. Wordt opgehaald bij je accommodatie in San Salvador en ga op avontuur. Bezoek eerst een koffiefabriek en leer alles over het koffiezet proces in El Salvador. Bezoek vervolgens het typische dorp Ataco om de levendig geschilderde muurschilderingen te zien, handwerk te kopen in de plaatselijke winkels en nog veel meer. Geniet van wat vrije tijd om te stoppen voor de lunch in het dorp bij een van de vele lokale restaurants (de kosten van de lunch zijn niet inbegrepen). Na een goede lunch kun je genieten van een ontspannende duik omringd door ongelooflijke landschappen in het thermale water van Alicante. Ontspan en laad je lichaam op.

Een andere must visit is het eiland San Andres. Je begint de tour met je eerste stop van ongeveer 20 minuten bij la Cueva de Morgan (Morgan’s Cave), waar de piraat Henry Morgan gestolen schatten verborg voor de Spaanse galjoenen. Hierna vervolg je je reis naar het natuurlijke zeezwembad in het westen, waar je een bad kunt nemen in de charmante ‘Zee van Zeven Kleuren.’ Vervolgens kun je naar de Hoyo Soplador, een prachtig natuurverschijnsel bestaande uit een kleine geiser waar zeewater door een natuurlijk gat in het koraal de lucht in spuit, soms tot wel 20 meter hoogte. Dit fenomeen doet zich alleen op bepaalde tijden voor, wanneer de wind en het getij goed zijn, maar het is de moeite waard om te wachten om te zien. 

In de jaren 70 en 80, en deels in de jaren 90 woedde er een burgeroorlog in El Salvador, grotendeels ingegeven door het naar voren schuiven van een dictator door Amerika, zoals zij dat in zoveel Midden- en Zuid Amerikaanse landen hebben gedaan. Ontdek de geschiedenis van de burgeroorlog tijdens een dagtour. Bezoek de Mozote Memorial Site en breng hulde aan degenen die hun leven hebben verloren in de oorlog. Werk samen met veteranen die proberen hun gemeenschappen na het conflict weer op te bouwen. Stop bij het Museum of the Revolution, waar je getuigenissen van getuigen kunt horen en meer te weten kunt komen over de belangrijkste momenten van het conflict. Een deskundige gids begeleidt je tijdens de tour om de geschiedenis uit te leggen en jouw vragen te beantwoorden. 

mooiste plekken van el salvador